Branko Kovačević sa igračicama i stručnim štabom (©MN Press)
Branko Kovačević sa igračicama i stručnim štabom (©MN Press)

Za Aleksandru Uzelac samo je nebo granica

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 22:18

Mlada igračica ponovo zablistala protiv Partizana i povela ekipu ka pobedi - 3:0, Železničar će sa Ubom igrati za finale

Tek joj je 18 godina, a već zna šta znači biti lider i na leđima nositi ceo tim. Za Aleksandru Uzelac je samo nebo granica, njene partije odavno oduševljavaju navijače koji gledaju Superligu za odbojkašice, a večeras je stigla samo još jedna potvrda tog dragocenog talenta koji poseduje. Za takvo individualno izdanje, ali i generalno za igru Železničara, nije imao nikakvo rešenje beogradski Partizan. Treći put u sedam dana Lajkovčanke su maksimalnim rezultatom trijumfovale protiv Zakočevih dama - 3:0 (25:12, 25:22, 25:19).

Poznato je da ekipa Branka Kovačevića ima problema sa povredama, ali dok ima u postavi ovako raspoloženu Aleksandru - ne treba da brine. Naravno, sledeći protivnik će biti prilično teži, ali Železničar ima čemu da se nada. Posle večerašnjih utakmica zna se da će u polufinalu igrati sa Ubljankama, koje su izbacile TENT.

Izabrane vesti

S obzirom na to da su u razigravanje stigle sa prve pozicije devojke iz Lajkovca imaju najveća očekivanja i nadaju se da će ulogu favorita opravdati sve do penjanja na postolje.

Prva i najlakša prepreka je preskočena večeras u dvorani Master. Aleksandra Uzelac je dominirala sa 27 osvojenih poena. Odlično je napadala - imala je 60 odsto realizacije (30-18), a sa servis linije je kao po običaju slala bombe ka protivnicama. Čak osam aseva je upisala, uz četiri greške. Ono što posebno može da raduje njenog trenera Branka jeste činjenica da su je rivalke uporno gađale servisom - 33 puta, a da je ona prijem dodavala sa lakoćom.

Dvocifrene u timu iz Lajkovca, uz Aleksandru bile su Mina Stanojević sa 13 poena i Kelsi Veltman sa deset.

U ekipi Partizana, koja je večeras završila sezonu, istakla se Ana Krulj sa 15 poena. Ksenija Tomić se zaustavila na osam.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE (DRUGI MEČEVI)

Petak

TENT - Ub 0:3 (21:25, 23:25, 19:25), prvi meč 1:3

Spartak - Crvena zvezda 0:3 (22:25, 15:25, 19:25), prvi meč 0:3

Partizan - Železničar 0:3 (12:25, 22:25, 19:25), prvi meč 0:3

Subota

19.00: Srem - Jedinstvo (prvi meč 0:3)

POLUFINALE

Crvena zvezda - Jedinstvo/Srem

Železničar - Ub

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

ŽOK PartizanBranko KovačevićSuperliga Srbije u odbojciŽOK Železničar LajkovacAleksandra Uzelac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara