Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Za Vošu duel sa Novim Beogradom biti ili ne biti, goste plaše specifični uslovi u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 20:30

"Voda je veoma topla, a i temperatura na samom bazenu je vrlo visoka. Sve to može da vas umrtvi i poremeti", kaže Filipović

Ovog vikenda završava se prvi krug Superlige Srbije nakon koga će se timovi podeliti u dve grupe – prvih šest će obrazovati jednu, a preostala četiri drugu – a derbiji se igraju u Novom Sadu i Šapcu. Vaterpolisti Novog Beograda gostuju Vojvodini (subota, 19.00), a Crvene zvezda će se drugi put u nedelju dana zaputiti u Šabac.

Novi Beograd jedini je tim bez poraza, a uz sastav Vladimira Vujasinovića mesto u “šampionskoj grupi” obezbedili su Partizan, Radnički, Crvena zvezda i Šabac, dok se za poslednju ulaznicu bore Vojvodina i Valis. Za Novosađane je duel sa liderom od presudnog značaja.

Izabrane vesti

Prisetili su se u Novom Beogradu prošlosezonskog duela u Novom Sadu, u kojem se nisu dobro proveli.

“Drašku Gogovu i meni je još u sećanju prošlogodišnje gostovanje u Novom Sadu i jedan neprijatan poraz. Zato ćemo ostalima sigurno skrenuti pažnju i na to”, počeo je priču Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda, i potom dodao:

“Nadam se da ćemo od početka imati veoma ozbiljan pristup, pogotovo jer su tamo pomalo specifični uslovi za igru. Voda je veoma topla, a i temperatura na samom bazenu je vrlo visoka. Sve to može da vas umrtvi i poremeti. Vojvodina je osim toga i veoma kvalitetna ekipa, pojačana u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Svake godine oni prave iskorak, teže ka tome da se konsoliduju i da se vrate njihovom prepoznatljivom radu i osobenostima koje su ih ranije krasile, a to je na prvom mestu produkcija igrača. Bićemo maksimalno ozbiljni i očekujem novu pobedu”, konstatovao je Filipović.

Povukao je paralelu Draško Gogov, prošle sezone najbolji strelac tima sa “11. aprila”, između Novog Beograda i Vojvodine.

“Postoji sličnost između nas i njih ove sezone. Obe ekipe su promenile dosta igrača u odnosu na porošlu sezonu i mislim da se to osetilo i u nihovoj i u našoj igri. Mislim da ni oni, kao ni mi, nismo dosegli maksimum ove sezone i da se naše najbolje partije tek očekuju”, rekao je Gogov i potom naglasio:

“Nastojaćemo da maksimalno ozbiljno pristupimo ovoj utakmici, jer Vojvodina u svojoj ekipi ima igrače koji su pokazali da umeju da igraju na visokom nivou. Iz tog razloga oni svakako zaslužuju veliko poštovanje. Ipak, to nijednog trenutka ne menja naš cilj, a to je kao i u svakom meču pobeda. Uvek je specifično igrati u Novom Sadu, Vojvodina je klub sa velikom tradicijom. Ipak, uloga favorita je na našoj strani i mi ćemo se potruditi da to i opravdamo u bazenu”, zaključio je Gogov.


tagovi

VK Novi BeogradVK VojvodinaVK Crvena zvezdaVK Šabacvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara