Igor Žakić (©CEV)
Igor Žakić (©CEV)

Žakić: Mladi iskoristili priliku, žao mi je što utakmica nije bila lepa za oko

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 12:23

Odbojkaši Crvene zvezde lako preskočili prvu prepreku u CEV kupu

Odbojkaši Crvene zvezde su evropsko putovanje započeli sa dve pobede protiv ekipe Mladosti iz Brčkog. Prvo su slavili maksimalnim rezultatom na gostujućem terenu, a onda juče i na domaćem.

Zbog očigledne razlike u kvalitetu trener crveno-belih Igor Žakić nije morao na parket da pošalje najjaču postavu. Izveo je kombinovani sastav, koji je završio posao za 50 minuta i odveo Zvezdu u šesnaestinu finala Kupa CEV.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak je posle meča mogao da bude sasvim zadovoljan prikazanom partijom...

Utisak je da su mlađi momci, koji su dobili priliku, uspeli da je iskoriste i drago mi je zbog toga. Pokazali su da ono što radimo ima smisla i da su oni zasluženo tu gde jesu. Sa druge strane, ekipa Mladosti danas nije bila u kompletnom sastavu, jer očigledno nisu polagali nade da mogu da pruže otpor. Malo mi je žao što utakmica nije bila lepa za oko, ali je važno da smo u kratkom vremenskom periodu došli do pobede“, rekao je Žakić.

Korektor Dušan Nikolić je bio najefikasniji na sinoćnom duelu sa 19 poena.

Želeo bih da čestitam ekipi Mladosti na pruženom otporu. Oni su vidno mlađi tim i još su na to došli u podmlađenom sastavu. Drago mi je da su mlađi članovi naše ekipe i drugog tima dobili priliku. Dobro je što smo brzo stigli do trijumfa, jer nas već u petak očekuje utakmica sa Spartakom u Ljigu. Izuzetno sam zadovoljan, što smo napravili korak napred u Evropi, jer je to nešto novo i za mene“, istakao je Nikolić.

Protivnik Crvene zvezde u šesnaestini finala biće Savo Volej Kuopio iz Finske, a utakmice će se odigrati 8. i 16. novembra.


tagovi

OK Crvena ZvezdaCEV KupIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara