Igor Žakić i Dušan Jović (©MN Press)
Igor Žakić i Dušan Jović (©MN Press)

Žakić: Teško je igrati kada rival ima dobar prijem, nismo mogli ništa

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 15:59

Crvena zvezda eliminisana u 1/16 finala Kupa CEV

Razočarani se vraćaju odbojkaši Crvene zvezde iz Finske. Iako su imali prednost iz prvog meča kada su kretali na gostovanje, vraćaju se praznih ruku. Prvu utakmicu su pobedili 3:2, drugu su izgubili 1:3, pa je u osminu finala CEV kupa prošao finski Savo Volej.

Trener momaka sa Marakane Igor Žakić nije imao razloga za zadovoljstvo posle ovakvog raspleta u revanšu.

Izabrane vesti

"Čestitam protivniku koji je odigrao definitivno mirniju i bolju utakmicu od nas. Sa druge strane mi nismo uspeli da se izborimo sa nekim objektivnim stvarima koje su sigurno uticale na to da ne izgledamo baš onako kako bi trebalo. Definitivno, imali smo mnogo raspoloženijeg rivala nego što je to slučaj u Beogradu. Bili su na svakoj našoj lopti, izuzev tog prvog seta, gde nismo uspeli da ih poremetimo ni servisom", rekao je Igor Žakić. "Teško je igrati u uslovima kada rival ima dobar prijem, a nas su konstantno terali na potez više, da svaku loptu stavljamo na parket. Jednostavno nismo mogli ništa. Sve što su dirali ostajalo je u igri, negde nismo uspeli da se snađemo sa tom vrstom pritiska. Žao mi je, jer je ovo bila dobra prilika da odemo u naredno kolo CEV Kupa. Zasluženo nismo otišli, ekipa Savo Voleja je bila bolja".

U 1/16 finala CEV kupa zaustavljeni su i Partizan i Crvena zvezda. Crveno-beli su završili takmičenje i u Kupu Srbije, tako da im sada preostaje samo borba u prvenstvu Srbije. Narednu utakmicu igraju u nedelju od 18 časova na Banjici protiv Spartaka iz Subotice.


tagovi

CEV KupOK Crvena ZvezdaIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara