(©FIVB)
(©FIVB)

Završena su Svetska odbojkaška prvenstva: Kadetima Srbije 15. pozicija, kadetkinjama 17.

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 13:39

U muškoj konkurenciji zlato pripalo Francuskoj, a u ženskoj Amerikankama

Svetska odbojkaška prvenstva u kadetskoj konkurenciji su završena. Kod dečaka koji su igrali u San Huanu šampion je Francuska, a kod devojčica su se u Osjeku na tron popele Amerikanke.

Kad je reč o našim odbojkaškim selekcijama - kadeti su završili takmičenje na 15. poziciji, a kadetkinje na 17. mestu.

Izabrane vesti

Podsetimo, izabranici Boška Mačužića u grupi su ostvarili skor od dve pobede i dva poraza. U prva dva kola su poraženi od Egipta i Argentine, a u naredna dva su bili bolji od Kostarike i Amerike.

Sa četvrte pozicije su otišli u osminu finala, gde su naleteli na Iran, koji je prvu fazu završio sa skorom 4-0. Posle velike borbe u pet setova, naši dečaci su poklekli i prepustili rivalima karte za četvrtfinale.

Narednu utakmicu u razigravanju Srbija je izgubila od Slovenije - 0:3, potom je poražena i od Argentine - 1:3, pa joj je preostala samo bitka za 15. mesto. U poslednjem meču Orlići su savladali Portoriko maksimalnim rezultatom.

Treba napomenuti i da su Iranci stigli do samog finala, u kome su poraženi od Francuza. U meču za bronzu Južna Koreja je pobedila Ameriku.

(FIVB)(FIVB)

U Hrvatskoj su se kadetkinje borile za 17. mesto i na taj utakmici su bile bolje od Meksika - 3:0.

Prethodno je Srbija u grupnoj fazi za malo ostala bez osmine finala. Zabeležila je trijumf protiv Meksika, a od sva četiri preostala protivnika izgubila u pet setova - 2:3. Među 16 najboljih su prošli Amerika, Japan, Poljska i Južna Koreja.

U razigravanju su Srpkinje dobile Nigeriju službenim rezultatom, a potom slavile 3:0 protiv Perua i Meksika ponovo. Sve to je bilo dovoljno za 17. mesto na svetu.

Zlato je uzela ekipa Amerike, srebro Turska, a bronzu Italija koja je u meču za treće mesto pobedila Japan - 3:2.



tagovi

muška kadetska odbojkaška reprezentacija Srbiježenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara