""
""

Zgranuti Grožan govori prljavoj kvalifikacionoj igri

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.17. | 11:29

Luis Hamilton se posle osvajanja pol - pozicije našao pod istragom zato što ga je Grožan optužio za navodno usporavanje

Zvanična istraga po optužbi Romana Grožana protiv Luisa Hamiltona je obavljena. Direkcija trke, odnosno sudije su utvrdile da je Britanac uticao na neki način na vožnju Francuza, ali ne onako kako je to vozač Hasa želeo da prikaže. Naime, Francuz je u svojoj žalbi naveo da ga je Luis Hamilton usporio u poslednjem delu kvalifikacija. Tražio je da to bude sankcionisano po pravilniku.
„Iznenađen sam ovim rečima. Zar nije usporavanje to što sam izgubio tri i po ili četiri desetinke u jednoj krivini? Zaista sam iznenađen. Mislim da to otvara prostor za „prljave kvalifikacije“, a pravila su zapravo jasna. Ja znam da je u toku borba za titulu u vrhu. I mi smo mi u poziciji da se borimo kao ti momci na čelu. Ja sam usporen! Kako bih to rekao? Da je možda reč o drugom vozaču, bilo drugačije. Izgleda kao da postoje dva tipa odluka“, istakao je besni Roman Grožan koji ukazuje na povlašćen položaj Luisa Hamiltona u odnosu na ostale takmičare.
„Mislim da je borba za titulu zaista važna. Ali, opet, mi se borimo jednako kao i ti momci. Mnogi ljudi rade za nas. Ja sam izgubio tri i po desetinke u dve krivine. Zato, ako sledeći put ako moram da udarim svojim prednjim krilom u njegov difuzor, učiniću to da bih dokazao da sam usporen… Ako je već deset bolida u trećem delu kvalifikacija, ne bi trebalo da imamo takve probleme“, zeključio je Grožan i pokrenuo polemiku po pitanju takozvanih povlašćenih poteza vozača s vrha tabele.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijeRoman GrožanLuis HamiltonistragaFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara