Patrik Mahoms (©AFP)
Patrik Mahoms (©AFP)

Živ je šampion, umro nije: Čifsi su noćna mora Bilsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.01.24. | 04:27

NFL, plej-of: Kanzas pobedio u gostima Bafalo sa 27:24 i zakazao finale AFC-a naredne nedelje u Baltimoru. Detroit dobio Tampu sa 31:23 i ide na noge San Francisku u Kaliforniji

Tri pobede domaćina i brejk Kanzasa u Bafalu, to je epilog superzanimljivih mečeva polufinala konferencija u NFL plej-ofu.

Šampion se mučio veći deo sezone. Patrik Mahoms nije ličio na sebe, kao i napad tima Endija Rida, ali za Bafalo je i dalje noćna mora. Po ko zna koji put u doigravanju, Džoš Alen i drugovi su stali u duelu sa Kanzasom, braniocem Lombardijevog trofeja, najvažnijeg pehara u američkom sportu.

Izabrane vesti

Sada su Bilsi imali prvi put prednost domaćeg terena, za razliku od prethodnih duela sa ljutim rivalom, kada su morali da igraju na Erouhedu, ali ni to nije pomoglo. Kanzas je dobio sa 27:24 u trileru u državi Njujork, u gradu u blizini Nijagarinih vodopada. Bils mafija opet tuguje, a američka muzička zvezda Tejlor Svift slavi pobedu svog dragog Trevisa Kelsija, jednog od junaka pobede.

Čudan meč u Bafalu. Posle prve četvrtine i ispitivanja snaga, u naredne dve skoro svaki napad se završavao tačdaunom. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, briljirali su oba raning beka Ajzea Pačeko i Džejms Kuk, ali u poslednjih 14 minuta, granitne odbrane, nisu dopustile nijedan poen.

Po dva tačdauna su postigli kvoterbek Bilsa Džoš Alen i tajt end Kanzasa Trevis Kelsi, a onda je Ajzee Pačeko doneo prednost Čifsima od 27:24, na startu poslednje deonice meča, posle 40 sekundi četvrte četvrtine. Očekivao se tek tada revolveraški obračun elitnih kvoterbekova, sa mnogo poena, ali nije ih više bilo.

Tragičar domaćina je Tajler Bas koji je na manje od dva minuta pre kraja promašio fild gol sa 44 jardi. To pogađaju i prosečni kikeri, nije blo ni velikog vetra. Šut je prošao nekoliko metara pored gola. Kanzas je taj poklon iskoristio. U narednom napadu je raning bek Pačeko iz drugog pokušaja izborio novi prvi daun i sve je bilo jasno. Mahomsa je potrošio vreme i zaledio Bafalo, za muk među navijačima domaćeg tima.

Kanzas je i u ovom meču imao nekoliko gluposti koje su mogle skupo da ga koštaju. Na +3 u poslednjoj deonici meča risiver Mikol Hardmen je na jard od end zone Bilsa izgubio loptu, ali je stao i Alen, nije imao raspoloženog risivera. Posebno je zakazao Stefon Digs, trčanje je zaustavljeno, pa je opet Alen pokazao da nije kvoterbek za velika dela, da i dalje nema učešće u Superboulu, a važi za posle Mahomsa može i najboljeg vođu napada u ligi.

Mahoms je igrao odlično, nije gubio loptu, ali je u finišu imao problema kada je zaustavljen Kelsi koga je vatreno s tribina bodrila osim devojke Tejlor Svift i stariji brat Džejson, koji se prošle nedelje penzionisao kao verovatno najbolji centar svih vremena u dresu Filadefije Iglsa.

Čifsi naredne nedelje putuju na noge Rejvensima u Balitmoru protiv Lamara Džeksona i drugova koji su u sjajnom ritmu, pregazili su Hjuston sa 34:10.

Posle decenija tuga, konačno maalo radosti za navijače izmučenog i osiromašenog Detroita. Lajonsi su u finalu NFC-a posle pobede nad Tampa Bejom sa 31:23 na Ford fildu. Tri četvrtine je bilo izjednačeno, ali je onda na scenu stupo Džered Gof i sa dva tačdauna pasa rešio pitanje pobednika.

Pokušao je Bejker Mejfild, naslednik Toma Brejdija na mestu kvoterbeka Bakanirsa, imao je poslednji napad za eventualni produžetak, ali je bacio drugu presečenu loptu (prvu na startu meča), pa je četa Den Kembela slavila veliki trijumf i sada izaziva prvog favorita za titulu, San Francisko naredne nedelje u Kaliforniji.

Fortinajnersi su se provukli tesnom pobedom nad Grin Bejom sa 24:21 posle tačdauna Kristijana Mekefrija na minut i sedam sekundi pre kraja.

Pobednici ovih duela sredinom februara odmeriće snage u Superbolu, utakmici svih utakmica u SAD-u, u Las Vegasu, u kući Rejdersa.

PAROVI FINALA KONFERENCIJA

AFC

Baltimor Rejvens - Kanzas Siti Čifs

NFC

San Francisko Fortinajners - Detroit Lajons

NFL, PLEJ-OF – POLUFINALA KONFERENCIJA (JEDAN MEČ)

AFC

Subota

Baltimor Rejvens - Hjuston Teksans 34:10 (3:3, 7:7, 7:0, 17:0)

Ponedeljak

Bafalo Bils - Kanzas Siti Čifs 24:27 (3:3, 14:10, 7:7, 0:7)

NFC

Nedelja

San Francisko Fortinajners - Grin Bej Pekers 24:21 (0:3, 7:3, 7:15, 10:0)

Detroit Lajons - Tampa Bej Bakanirs 31:23 (3:3, 7:7, 7:7, 14:6)



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalKanzas Siti ČifsBafalo Bils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara