Nenad Živanović (©MN Press)
Nenad Živanović (©MN Press)

Živanović za kraj sezone: Krivo nam je što nismo iskoristili tri meč lopte...

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 19:01

Trener Partizana veoma emotivno doživeo eliminaciju u četvrtfinalu plej-ofa

Možda će zvučati kao floskula, ali da je neko Partizanu pre nekoliko meseci ponudio da na ovakav način završi sezonu - sigurno da bi svi u crno-belom taboru to i prihvatili.

Odigrale su crno-bele odbojkašice odličan drugi meč u četvrtfinalnoj seriji protiv TENT-a. Izborile su peti set, bila na veoma dobom nivou do same završnice, a onda su propustile tri meč lopte za iznenađenje i nastavak sezone.

Izabrane vesti

Posle svega što su prošle - posle veoma slabog početka i mnogo ubedljivih poraza, sigurno da trener Živanović može da bude ponosan na ono što je postigao sa timom. Na kraju sedmo mesto u ligaškom delu i eliminacija u četvrtfinalu posle dva poraza - 1:3 i 2:3.

"Imali smo želju da ne završimo ovaj naš put i sjajno druženje večeras", rekao je posle meča Nenad Živanović. "Bez obzira na to kakav je bio rezultat, stvarno je bila odlična sezona, fenomenalna sezona. Devojke su odlično trenirale, mnogo su napredovale, na kraju je možda ostala žal što nismo ranije došli do tog nekog nivoa igre... Ali, moram da čestitam mojim devojkama na sjajnoj borbi. Vidim da su suze tu, to je u redu. Jeste žal, vodili smo 14:11. Znamo kakva je ekipa bila preko puta nas. Sve čestitke njima što su izdržale sve naše nalete, naš kvalitet i borbenost".

Teško je Živanović pronalazio prave reči... Veoma emotivno je doživeo eliminaciju na ovaj način, baš kao i njegove izabranice koje su bile toliko blizu da izbore majstoricu.

"Ja sam malo sluđen, ne znam šta se desilo u poslednjih nekoliko poena. Svakako zadovoljan sam što smo odigrali ovako dobro. Ali nam je veoma krivo što nismo iskoristili ove tri meč lopte".

U odnosu na prvi deo sezone, sada deluje kao da je Partizan sasvim drugačiji tim.

"To može da se podvede pod trenerski uspeh... Mogu da pričam kako smo dobro radili, da smo došli na viši nivo i približili se ekipi kao što je TENT, koji pretenduje na titulu. Oni su imali meč loptu u finalu Kupa. Nije to naravno...", uz osmeh Živanović prebacuje sve zasluge na ekipu. "Devojke su se fenomenalno ponašale sve vreme. Uz sve naše probleme - nisu igrale prošle sezone, nemaju tu rutinu, one su sjajno izdržale, podigle se. Šteta što nismo otišli u još jedan meč".


tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK PartizanNenad Živanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara