Morhad Amduni (© Reuters)
Morhad Amduni (© Reuters)

Zlatna medalja za najveću sramotu Olimpijskih igara: Francuski maratonac oborio sve flašice sa vodom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 18:02

Morhad Amduni se baš „proslavio“ u najdužnoj atletskoj disciplini

Osvojila je Francuska 33 medalje, od toga deset zlatnih, a kad bi se dodeljivala za glupost olimpijski pobednik bio bi – Morhad Amduni. Iskusni maratonac napravio je potez nad kojim se zgrožava čitav sportski svet, nešto što se vrlo retko viđa na Igrama, skoro nikad.

Tokom maratonske trke, na jednoj od stanica za osveženje, poobarao je sve bočice sa vodom i direktno sprečio ostale takmičare da se okrepe. Nezapamćen incident desio se na 28. kilometru trke, u trenutku kad je Amduni bio u vodećoj grupi, dok je verovao kako ima šanse za medalju. Užasnim gestom, nedostojnim olimpijaca, pokušao je da omete konkurente, jer se na snimku jasno vidi kako namerno ruši flašice sa stola pre nego što je poslednju zgrabio za sebe. Jadno.

Izabrane vesti

Sreća za ostale maratonce što je naredna stanica bila udaljena samo nekoliko destina metara, vodu su ipak uzeli, samo što zvaničnom prvaku Evrope na 10.000 metara nije palo na pamet da se izvini kad se trka završila. Naprotiv.

Dao sam sve za moju zemlju, za Francusku“, poručio je Amduni posredstvom društvenih mreža.

Oni koji veruju u karmu likovali su posle saznanja da je Amduni na cilj stigao tek 17, a da je Holanđanin Abdi Nageje, koji je na spornom 28. kilometru bio odmah iza Morhada i nije tad uzeo vodu, osvojio srebrnu medalju, iza Kenijca Eliuda Kipčogea.

Kad je osnovao moderne olimpijske igre rekao je Pjer de Kuberten da je važno učestvovati. Obaranje bočica nije pominjao. Mora da se u grobu prevrće zbog Amdunija...


tagovi

maratonmaratonska trkaatletika na olimpijadiatletikaOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara