Vuk Milojević (©MN Press)
Vuk Milojević (©MN Press)

Zvezda i dalje nepogrešiva na evropskoj sceni, Subotić i Milojević je vodili do nove pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 18:05

Crveno-beli u predvorju nokaut faze

Za Evropu je Dejan Savić podesio crveno-beli, funkcionišu poput švajcarskog sata. Do sada igraju bez greške. Crvena zvezda je u prvoj fazi Kupa Evrope bila maksimalna, upisala je pet pobeda, a i u drugom kvalifikacionom krugu blizu je ponavljanja tog učinka. 

Crveno-beli su u dva dana ostvarili dva trijumfa, posle Monpeljea uzeli su meru i litvanskom Žaibasu (9:4), i sutra će protiv Solnoka biti u prilici da overe prvo mesto. Da li će im za to biti potrebna pobeda ili će im biti dovoljan i remi, zavisiće od ishoda duela Solnok - Monpelje. A, možda će već posle današnjeg dvoboja mađarskog i francuskog kluba imati prolaz u džepu.

Izabrane vesti

Jedino bi pravljenje krugova moglo da zagorča život Beograđanima, ali kako igraju na međunarodnoj pozornici - teško će do toga doći. Ubedljiva je bila Crvena zvezda u svih sedam utakmica, trzavica gotovo da nije bilo, a novu pobedu skrojili su Gavril Subotić i Vuk Milojević.

Litvanci su bili konkurentni samo u prvom kvartalu, ponovo je ekipa Dejana Savića sporije upalila i dopustila rivalu da dođe u vođstvo. Ne i da stvori nenadoknadivu razliku. Proradio je Gavril Subotić na vreme, postigao je četiri od pet prvih golova crveno-belih u prvom poluvremenu i lansirao Zvezdu ka trijumfu.  

Zapaženu rolu u nastavku imao je i Vuk Milojević, svetski prvak sa omladinskom reprezentacijom iz Praga, koji je u dva navrata tresao mrežu, kao i Marko Radović, jedan od najubojitijih igrača Crvene zvezde na startu sezone. Crveno-beli su stigli do novog, lakog trijumfa, i u potpunosti kontrolišu dešavanja u grupi.

KUP EVROPE, DRUGA FAZA – REZULTATI SRPSKIH KLUBOVA:

Četvrtak

Šabac – Solaris Šibenik 16:6

Steaua Bukurešt – Valis 12:11

Petak

Valis – Vitorija Gimarais 21:8

Partizan – Savona 11:14

Monpelje – Crvena zvezda 7:12

Šabac – Trst 10:9

Subota

Žaibas - Crvena zvezda 4:9

20.00: De Zan - Partizan

20.00: Pejs d'Aiks - Šabac


tagovi

VK Crvena zvezdaLEN Kup EvropeDejan SavićGavril SubotićVuk Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara