"Vapenski"
"Vapenski"

Zvezda jednom nogom na fajnal-foru

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.13. | 20:06

Vapenski i Šefik najzaslužniji za pobedu crveno-belih nad Segedom u prvom meču četvrtifinala Lige šampiona u vaterpolu 7:5...

VapenskiVaterpolisti Crvene zvezde, kao gosti, pobedili su u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona Seged sa 7:5 (1:2, 4:2, 1:0, 1:1), tako da su obezbedili lepu prednost za revanš 1. maja u Beogradu. Crveno-beli su lepo otvorili meč, poveli golom Duška Pijetlovića, a onda su imali prazne minute, što je domaćin obilato koristio i preokrenuo u drugoj četvrtini na velikih 4:1.

Crveno-beli su u istoj deonici opet zaigrali u prepoznatljivom ritmu, nošeni velikom podrškom navijača, pošto su tribine bazena u gradu koji se nalazi samo 20 kilometara od granice sa Srbijom ispunili navijači beogradskog tima. Avramović je doneo izjednačenje, a Rašović i Vapenski totalni preokret - 6:4. Mađari su smanjili na "minus jedan" i najavili eventualnu dramu, ali Vapenski je minut i 40 sekundi pre kraja postigao još jedan gol i srušio bilo kakve nade domaćih u novi preokret.

Briljantnu partiju pružio je i Zvezdin golman Denis Šefik, koji je u drugom poluvremenu primio samo jedan gol i podsetio na najblistavije dane svoje karijere.

Tri gola postigao je Boris Vapenski, a po jednom su se u strelce upisali Duško Pijetlović, Strahinja Rašović i Marko Avramović.
"Ništa nam ne garantuje ovaj rezultat. U Beogradu krećemo od nule. Igrali smo sa dosta oscilacija, a razliku je napravila naša odbrana. Seged je odličan tim, poseduje dosta dobrih individualaca, propustili su dosta šansi, tako da nam u revanšu neće biti nimalo lako”, rekao je trener Savić.

Fajnal-for Lige šampiona u vaterpolu održaće se u Beogradu 31. maja i 1. juna.  

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Boris VapenskiEvropaMađarskaVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara