Mirko Đurović (©Starsport)
Mirko Đurović (©Starsport)

Zvezda na popravnom, Kosanović pretnja po crveno-bele

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 10:38

Arkus Superlige Srbije: Jugović stiže danas (17.30) u Šumice. Oba tima poražena prošle nedelje

Dobro su rukometaši Crvene zvezde startovali u novom šampionatu Srbije, dobili favorizovani Dinamo iz Pančeva u Šumicama sa 35:33, ali su pre šest dana poklekli u Kragujevcu. Vodio je tim Ratka Đurkovića veći deo meča, imao +3 (28:25) u 51. minutu, ali loš finiš i golman Dejan Zlatanović uticali su da se Beograđani vrate praznih šaka iz Šumadije.

Prilika za popravni je današnji (17.30) duel trećeg kola protiv Jugovića u Šumicama. Tim iz Kaća je loše počeo sezonu, ima samo bod na kontu, i to u prvom kolu kada je odigrao nerešeno u Aranđelovcu protiv Šamota. Posle toga je razbijen na svom terenu od Partizana (22:27). Imali su crno-beli i dvocifrenu prednost.

Izabrane vesti

Iskusni Vladica Stojanović je letos stigao u Jugović, ali se na pripremnom meču povredio, moraće nekadašnji reprezentativac Srbije na operaciju Ahilove tetive i izvesno je završio sezonu pre nego što ju je i počeo, verovatno i karijeru. Protekle nedelje, tim iz Kaća je doveo dvojicu bekova, Nikolu Arsenića iz češkog Brna i Nikolu Kovačevića iz Vojvodine.

Petak, 19.00: (1,60) Nim (8,00) Šamberi (2,85)

Crveno-beli imaju novi tm, sa osmoricom novajlija. Potencijala ima, ali je potrebno vreme da se kockice slože. Zasad, Izraelac, desni bek Rotem Segal i pivotmen Branko Kankaraš su potvrdili da će biti nosioce igre, uz kapitena Draška Nenadića. Mladi Nikola Perić je sve očarao odbranama na meču protiv Dinama, ali u Kragujevcu nije bio ni blizu tako uspešan.

Najveća pretnja po Zvezdu mogao bi da bude iskusni čuvar mreeže Milan Kosanović, prošle sezone najbolji golman šampionata Izraela. On je nekada branio gol Zvezde, a na premijeri je bio sjajan protiv Šamota.

Poslednjih godina, crveno-beli imaju bolji skor od Kaća. Zvezda ima četiri vezana trijumfa. Prošle sezone gledali smo dve neizvesne utakmice, u kojima je oba puta tim Ratka Đurkovića rešio u svoju korist. U Beogradu je bilo 32:31, a u Kaću 26:24.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Petak

17.30: Crvena zvezda – Jugović

Subota

18.00: Proleter Zrenjanin – Kikinda

18.00: Vojvodina Obilić

18.00: Topličanin – Dinamo Pančevo

19.00: Šamot – Metaloplastika

Nedelja

18.00: Dubočica – Radnički Kragujevac

Ponedeljak

20.00: Partizan – Rudar Kostolac



tagovi

JugovićRK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara