Andonović, Stanković i Arsenoski (© Star sport)
Andonović, Stanković i Arsenoski (© Star sport)

Zvezda pred večiti derbi sigurna protiv Spartaka, ostala poslastica za kraj godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 23:51

Trener Igor Žakić opominje igrače

Nastavlja Crvena zvezda da dominira Superligom. Lider na tabeli ovdašnjeg prvenstva je u uvodnoj utakmici 12. kola savladao Spartak iz Ljiga i učvrstio se na prvom mestu, kolo pre kraja prvog dela sezone – 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23).

Crveno-beli su slavili ponajuviše zahvaljujući sjajnom Dušanu Nikoliću, autoru 22 poena, dok je vrlo dobar bio Luka Tadić sa 12, a deset je dodao Čedomir Stanković. U poraženom sastavu Nenada Kovačevića istakao se Miloš Nadaždin sa 21 poenom.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je goste bolje služio prijem (procenat 72 odsto naspram Zvezdinih 57), ali svi ostali statistički parametri bili su na strani domaćina koji je dobio sve mečeve na svom parketu osim večitog derbija, a baš ga u narednom kolu čeka duel sa Partizanom, što će ujedno biti i poslednja utakmica u kalendarskoj godini.

Nije igra izgledala kako sam želeo, ali mora ponekad i ovako da dobiju utakmice uz ne baš sjajnu igru. Ovakvi mečevi pomažu da shvatimo koliko još možemo i da definitivno postoje stvari koje moraju da se menjaju, počev od pristupa i odnosa“, prokomentarisao je Igor Žakić, trener Crvene zvezde. „Rano smo otišli na odmor, ostala nam je još jedna utakmica, moramo to da shvatimo. Okrećemo se duelu sa Partizanom, poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini i nadam se da ćemo se crno-belima revanširati za poraz na Banjici u prvom delu“.

Naredni večiti derbi na programu je u nedelju, 26. decmebra, u hali „Master“, u Zemunu.

U drugom meču 12. kola, Spartak iz Subotice je oprabvdao ulogu favorita protiv Metalac Takovo, uz po 17 poena Nemanje Jungića i Kana Murada, dok su kog gostiju iz Gornjeg Milanovca bolji od ostalih bili Dimitrije Pantić (15) i Radovan Gavrilović (14).

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Spartak Ljig 3:1

Spartak Subotica – Metalac Takovo 3:1

Subota

16.00 Niš – Ribnica

18.00 Mladi Radnik – Radnički Kragujevac

19.00 Partizan – Vojvodina



tagovi

OK SpartakOK Crvena ZvezdaOdbojkaIgor ŽakićSpartak LjigOK Metalac Takovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara