Rotem Segal (©Starsport)
Rotem Segal (©Starsport)

Zvezda prokockala +3 u finišu, Zlatanović junak Kragujevčana, Panić tragičar

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.09.22. | 18:59

Rukometna Superliga: U derbiju drugog kola Radnički na svom terenu u triler završnici pobedio beogradske crveno-bele sa 30:29. Iskusni golman, 15 sekundi pre kraja, odbranio sedmerac beku gostiju

Oborili su rukometaši Crvene zvezde pančevački Dinamo na premijeri nove sezone u Šumicama, ali poraz u drugom kolu u Kragujevcu. U triler završnici, Radnički je imao više živaca, koncetracije i mestralnog veterana na golu, Dejana Zlatanovića. Ekipa iz Šumadije je slavila protiv Beograđana sa 30:29 u derbiju Superlige Srbije.

Crveno-ebeli mogu da žale jer se iz srca Šumadije vraćaju praznih šaka. Više od 55 minuta je četa Ratka Đurkovića imala prednost koja je iznosila od jednog do dva gola. U 50. minutu je srednji bek Mirko Đurović doveo Zvezdu u vođstvo sa 28:25. To je bilo prvi put da su gosti imali tri pogotka viška. Činilo se da bodovi idu za prestonicu, ali onda se probudio golman Dejan Zlatanović. Odbranio je poslednja tri šuta crveno-belima, za prva dva boda u sezoni čete Žikica Milosavljevića.

Izabrane vesti

Mogla je Zvezda do boda. Posle faula nad Tunišaninom Ramzijem Majdubom, dosuđen je sedmerac za Zvezdu, loptu je uzeo Petar Panić, povratnik u tim crveno-belih iz Rudara iz Kostolca. Pokušao je kroz noge da prevari iskusnog golmana, ali mu je veteran na golu Kragujevčana pročitao nameru, za veliko slavlje domaćih rukometaša i malobrojnih navijača u dvorani Jezero.

Stegla se ruka bekovima crveno-belih u poslednjih 10 minuta, nije bilo rešenja za odbranu domaćina. U napadu su ton igre Radničkog davali juniorski reprezentativac Boško Stanisavljević i Miloš Barudžić. Nisu golmani tima iz Ljutice Bogdana imali svoj dan, kao u utorak, kada je briljirao mladi Nikola Perić.

Barudžić je sa sedam metara bio precizan, minut i 24 sekunde do kraja, za vođstvo 30:29. Imala je Zvezda poslednji napad na meču sa igračem više, iznudila najstrožu kaznu, ali Panić nije bio precizan.

Zvezda je 50 minuta bila sjajna u napadu. Odlični su bili Izraelac Rotem Segal i Draško Nenadić, uz odličnog pivotmena Branka Kankaraša i levog krila Uroša Simića, ali kada se lomilo, nije bilo igrača koji će da preuzme incijativu i odgovornost. Samo jedan gol za skoro 10 minuta.

U pobedničkom timu najbolji je bio desni bek Boško Stanislavljević sa osam golova, sedam je dao Miloš Barudžić, a po četiri Bogdan Utvić i Stefan Stanojev. Zlatanović veći deo meča nije imao svoj dan, ali kada je bilo najpotrebnije, spustio je roletnu na gol gostiju. Završio je meč sa osam odbrana.

Kod Zvezde, najefikasniji je bio pivotmen Branko Kankaraš sa šest pogodaka. Pet puta od osam pokušaja je zatresao mrežu Kragujevčana Rotem Segal, četiri je delo kapitena Draška Nenadića, koliko je dao i levo krilo Uroš Simić. Nikola Perić je imao šest uspešnih intervencija, a Janko Gemaljević tri.

Ovo je četvrti vezani trijumf Radničkog protiv Zvezde. Početak šampionata nagoveštava interesantno prvenstvo, najzanimljivije u poslednjih desetak godina.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

RUKOMETNA ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Subota

Metaloplastika - Proleter Z. 32:27 (17:15)

Obilić - Topličanin 29:21 (10:10)

Kikinda - Vojvodina 23:31 (14:17)

Rudar Kostolac - Šamot 24:26 (7:14)

Nedelja

Radnički K. - Crvena zvezda 30:29 (16:15)

Jugović - Partizan u toku

Dinamo Pančevo - Dubočica u toku



tagovi

RK Crvena zvezdaRK Radnički KragujevacARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara