Andrija Prlainović (©Starsport)
Andrija Prlainović (©Starsport)

Zvezda protiv Marselja i heroj jednog vremena na pogrešnoj strani, a nije reč o čuvenom finalu u Bariju

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 08:21

Crveno-beli za kraj prvog kruga elitnog takmičenja gostuju u Francuskoj

Na pomen Marselja navijačima Crvene zvezde definitivno prva asocijacija nije vaterpolo iako tim sa juga Francuske igra sve bitniju ulogu u Ligi šampiona. Rado se pristalice crveno-belih prisete čuvenog finala Kupa evropskih šampiona u Bariju, penal serije i odlučujućeg trenutka - gola Darka Pančeva. Nikada dueli Zvezdi i Marselja o kom god sportu da se radi neće proteći da se navijači oba tima ne dotaknu tog meča na stadionu “Sveti Nikola”, pa tako ni ovaj predstojeći u vaterpolo Ligi šampiona.

Spaja Zvezdu i Marselj to finale, a sada dva vaterpolo kluba spaja i čovek koji je odveo crveno-bele na krov Evrope. Ispisao je Andrija Prlainović istoriju Crvene zvezde, zlatnim slovima je te 2013. godine na Banjici ugravirao svoje ime. Od trenutka kada su Beograđani u plej-ofu eliminisali italijansku Savonu i vratili se u društvo najbolji, bilo je jasno koji mečevi Zvezde će biti spektakl u grupnoj fazi: sa aktuelnim šampionom Pro Rekom, sa dubovačkim Jugom koga su crveno-beli porazili u finalu i stigli do prve i zasad jedine evropske titule i sa Marseljom. Isključivo zbog Andrije Prlainovića.

Izabrane vesti

Neće duel srpskog i francuskog predstavnika, koji je na programu danas od 20.30, biti toliko emotivan koliko će biti onaj koji će se igrati za dve nedelje u Beogradu. Bez ikakve sumnje taj dvoboj privući će nešto više pažnje nego drugi, jer će Andrija Prlainović igrati pred publikom koja dugo priželjkuje njegov povratak. Imaće specijalan doček.

Andrija Prlainović (©Starsport)Andrija Prlainović (©Starsport)

Upravo je trofejni reprezentativac Srbije, koji se letos okićen olimpijskim zlatom oprostio od državnog tima, pokretačka poluga Marselja. Bio je to i minule sezone, kada su Francuzi uhvatili poslednji voz za Fajnal-for u Beogradu. Ove će ga - sve je izvesnije - obezbediti znatno ranije. Zvezda za kraj prvog kruga izlazi na megdan drugoplasiranom timu u grupi B. Marselj igra bez greške, dobio je sve mečeve u kojima je bio favorit, naptravio je i brejk u Dubrovniku i učvrstio se odmoh iza Pro Reka.

Jedini poraz u grupi sastavu Miloša Ščepanovića naneli su Italijani. Aktuelni šampion Evrope je pokorio Francusku na startu elitnog takmičenja, a taj meč ostaće upamćen po tome što je četa Sandra Sukna ispalila 13 hitaca i svaki je završio u mreži. Odigrao je Pro Reko savršen meč - bio je bez promašaja.

Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)

Sklopio je Marselj respektabilan tim, sposoban da se ponovo domogne plasmana na Fajnal ejt Lige šampiona i predstavi se Beogradu u, možda, još lepšem svetlu nego prethodne sezone. Okosnicu tima ne čine u tolikoj meri domaći igrači, već je formirana od igrača iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Društvo Prlainoviću u Marselju prave Ante Vukičević, Uroš Čučković, Igor Kovačević, Vladan Spaić i golman Dejan Lazović. A, od iskusnih internacionalaca tu su Mišel Bodegas, francuski vaterpolista koji nastupa za selekciju Italije, i Igo Krusila.

Crvenoj zvezdi će okršaj sa Marseljom na jugu Francuske biti prvi takmičarski susret u 2022. godini i dolazi posle predaje krune u Kupu Srbije. Crveno-beli su minulu kalendarsku godinu zaključili porazom u polufinalu od Radničkog, a Kragujevčani su u finalu nadigrali favorizovani Novi Beograd i treći put u klupskoj istoriji podigli trofej kupa. Svela je Zvezda šanse za prolaz na završni turnir Lige šampiona na minimum, one su moguće u domenu teorije. Beograđani su otvorili grupnu fazu pobedom, ali su vremenom zapali u krizu iz koje ne uspevaju da se izvuku. Izgubili su sve derbi mečeve u Srbiji i na Jadranu, nanizali su pet poraza u Ligi šampiona i protiv Marselja je prvi cilj da poprave utisak. Trijumf bi bio ogroman podstrek za nastavak sezone.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 7. KOLO

GRUPA B

Sreda

19.00: (9.00) Jug Dubrovnik (13.0) Pro Reko (1.10)

19.00: (1.20)OSC Budimpešta (9.00) Špandau (6.75)

19.00: (2.60) Steaua Bukurešt (7.00) Hanover (1.80)

20.30: (1.02) Marselj (18.0) Crvena zvezda (15.0)



tagovi

VK Crvena zvezdaVK MarseljLiga šampiona u vaterpoluAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara