Hose Karasko (©CEV)
Hose Karasko (©CEV)

Zvezda savršena u Evropi: Hose Karasko i saigrači slomili žilave Fince u taj-brejku

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 18:55

Crveno-beli zabeležili pobedu protiv Savo Volej Kuopija u prvom meču 1/16 finala CEV kupa - 3:2

Eliminisani su crveno-beli odbojkaši iz Kupa Srbije prethodne nedelje u duelu sa Mladim radnikom, samo tri dana kasnije su doživeli poraz u Gornjem Milanovcu... Znali su da moraju da pokažu reakciju večeras na Banjici, jer bi treći vezani neuspeh bio prilično bolan i upalio bi alarm.

Uspeli su da se trgnu, prekinu negativni niz i sačuvaju savršen učinak na evrosceni - posle dva trijumfa u prvom kolu CEV kupa, stigla je treća pobeda u 1/16 finala. Mogli su da upišu maksimalni trijumf, ali su dozvolili ekipi Savo Volej Kuopija da se vrati i izbori taj-brejk. U petom setu crveno-beli su bili bolji i sasvim zasluženo su došli do dva boda - 3:2 (25:18, 29:27, 24:26, 23:25, 15:10).

Izabrane vesti

Iako je poseta u dvorani na Voždovcu bila veoma skromna, oni malobrojni ljubtelji odbojke koji su došli mogli su da gledaju veoma zanimljivu predstavu. Posle maratonskih razmena, igračima je u više navrata trebala duža pauza da dođu do daha... Bilo je i preskakanja reklama u stilu Vanje Grbića, odličnih napada, još boljih odbrana, dominantnih blokova, emotivnih proslava, žutih kartona, preokreta.

Igri domaćih je specifičnu notu dao dizač iz Venecuele. Hose Karasko je bio veoma raspoložen za nadigravanje, razigrao je u prva dva seta sve saigrače, pa je protivniku bilo teško da pročita sa koje strane će Zvezda napasti. I krajnji učinak odbojkaša sa Marakane dovoljno svedoči na koji je način večeras Crvena zvezda došla do pobede. Nijedan pojedinac se nije izdvojio, bili su pravi tim, i kad im je išlo i kada nije.

Lazar Marinović je završio utakmicu kao najefikasniji sa 19 poena. Milan Pepić se zaustavio na 17, a Stefan Skakić i Aleksa Polomac su doprineli sa po 16. Aleksandar Okolić je zabeležio 11, a dizač Karasko jedan poen.

(CEV)(CEV)

Odigrali su odlično prva dva seta, onda posustali u naredna dva u ključnim trenucima, pa se vratili kada je bilo najvažnije kako bi izvukli trijumf. Ipak, uvideli su da ih čeka veoma težak posao u Finskoj. Revanš je na programu naredne srede od 18 časova.

Podsetimo, prema propozicijama CEV-a za trijumf 3:2 se dobijaju dva boda, dok je poraženi osvojio jedan. Crveno-beli će proći dalje ukoliko budu zabeležili pobedu u drugom meču, ili ako izgube 3:2 pa dobiju zlatni set. U slučaju da Finci slave 3:0 ili 3:1, oni će otići u osminu finala Kupa CEV.

CEV KUP ZA ODBOJKAŠE 1/16 FINALA

Utorak

Crvena zvezda - Savo Volej 3:2

Sreda

19.00: Amrisvil - Partizan


tagovi

OK Crvena ZvezdaCEV KupIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara