Ana Živojinović i Ratko Pavličević (©Crvena zvezda)
Ana Živojinović i Ratko Pavličević (©Crvena zvezda)

Zvezda se bori za Ligu šampiona: Navijači, dođite i podržite nas, znače nam pune tribine

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 15:23

Crveno-bele devojke u utorak od 20 časova na Banjici dočekuju finski Polki Kusamo, ulaz je besplatan

Šampionke Srbije su spremne za izlazak na evroscenu. Prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona je na programu u utorak od 20 časova na Banjici. Protivnik odbojkašica Crvene zvezde je finski Polki Kusamo.

Naredne nedelje je na gostujućem terenu revanš. Ukoliko crveno-bele prođu, čeka ih onda još jedan protivnik na putu ka grupnoj fazi elitnog takmičenja. Ako u drugom kolu kvalifikacija budu zaustavljene, imaće još jednu priliku za ulazak protiv poraženog iz drugog para.

Izabrane vesti

Trener Ratko Pavličević optimista je pred početak najvažnijeg takmičenja, a sve igračice su spremne za ovaj meč.

"Liga šampiona je sama po sebi veliki izazov, s obzirom da je ovo elitno takmiče sa najboljim ekipama. Igramo kvalifikacije i da bismo došli do tih nekih benefita i situacije da možemo da stanemo naspram velikih ekipa moramo prvo da prođemo ovu fazu takmičenja. Kvalifikacije su prioritet za nas", rekao je Pavličević.

U minulih nekoliko dana imale su odbojkašice Crvene zvezde priliku da se putem video materijala upoznaju sa protivnikom.

"Prvi rival nam je ekipa iz Finske, imamo informacije o njima. Na prvi pogled, ono što smo videli, radi se o solidnoj ekipi, sa kojom možemo da igramo, samo moramo sve ono što se dogovorimo da sprovedemo u delo. Za mene je bitno da smo mi fokusirani i da budemo na pravom nivou. Moramo da gledamo našu stranu terena, da nam igra bude kompaktna i na najvišem nivou. Što se tiče kompletne ekipe, imamo motiv, želju. Ovo je novi izazov, novo takmičenje, idemo korak po korak".

Kapiten Ana Živojinović veruje da će se ekipa pokazati u najboljem svetlu.

"Nova sezona, novi izazovi. Kvalifikacije za Ligu šampiona su veliki podsticaj ne samo za ekipu, već za ceo klub. Idemo utakmicu po utakmicu, Finkinje sigurno imaju kvalitet kad se nalaze u ovom takmičenju. Opet, sve je nekako do naše igre, ako mi ostavimo srce na terenu i damo maksimum, rezultat će doći. Videćemo, sutra kada budemo odmerile snage sa njima kakva je situacija. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo pokazati kvalitet", rekla je Ana Živojinović.

Veruje jedna od najboljih odbojkašica Crvene zvezde da će baš kao i minule sezone, ekipa imati veliku podršku sa tribina, a ulaz na utakmicu sa Finkinjama je slobodan.

"Navijači su uvek dobrodošli, jer su nam daju vetar u leđa u ovako važnim utakmicama. I prošle godine smo imali njihovu podršku. Nama bi najviše prijalo da dođu u što većem broju, znače nam pune tribine,ne samo na sutrašnjoj utakmici već i na sve naredne", podvukla je Ana Živojinović.


tagovi

Ana ŽivojinovićŽOK Crvena zvezdaCEV Liga šampionaRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara