Rukometaši Crvene zvezde (©sd-crvenazvezda.net)
Rukometaši Crvene zvezde (©sd-crvenazvezda.net)

Zvezda se kompletira: Stigli Pavlović, Đurašković i Jelisić

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 08:12

Posle golmana Nikole Radovanovića i pivotmena Borislava Urte još trojica zadužila opremu crveno-belih rukometaša

Skomno su rukometaši Crvene zvezde ušli u novu sezonu. Bilo je mnogo odlazaka, ali polako se pravi mozaik za narednu sezonu. Ambicije su u magli, manje nego prošle kada se najavljivala renesansa kluba i borba za trofeje i izlazak u Evropu.

Antonu Bukiliću, po ko zna koji put, dodeljena je uloga vatrogasca. U protekom šampionatu pomoćnik Ratka Đurkovića dobio je novu šansu da predvodi crveno-bele.

Izabrane vesti

Golman Nikola Radovanović i pivotmen Borislav Urta su prva pojačanje nekadašnjeg šampiona koji je poslednju titulu osvojio davne 2008. godine, a stigla su još trojica rukometaša koja su zadužila crveno-belu opremu. U pitanju su povratnik u Ljutice Bogdana, iskusni srednji bek Aleksandar Pavlović, desno krilo Nikola Jelisić i levi bek Nemanja Đurašković.

Pavlović (29) je dobro poznato lice u Crvenoj zvezdi. Tokom prvog mandata u klubu osvojio je Kup Srbije 2017. godine. Izdanak niške škole rukometa je osim za matični Železničar nastupao za Belu Palanku, Dubočicu i Hajduk Veljko.

Jelisić (19) je jedan od natalentovanijih igrača sa prostora Republike Srpske i BiH. Već sa 15 godina je nastupao za Jedinstvo iz Brčkog, a zatim i za Slogu iz Prnjavora i Slaviju iz Istočnog Sarajeva odakle je i stigao na Marakanu.

Đurašković (23) pokriva pozicije levog i srednjeg beka, prošao je sve mlađe kategorije i zabeležio je nastupe i za seniorski tim reprezentacije Crne Gore. Rođen je u Beranama, stasao u Ivangradu, Beranama i Rudaru iz Pljevalja, a zatim gradio karijeru igrajući za Bosnu, Hapoel Rišon LeCion, Kotbus i Kumanovo u protekloj sezoni.

Ekipu će predvoditi kapiten Draško Nenadić, uz pomoć saigrača iz protekle sezone: Miloša Bujišića, Viktora Matičića, Uroša Kolundžića, Savu Radovanovića, Mihaila Šljukića, golmana Aleksu Bogunovića, Dušana Šmigića, Đorđa Majesa i Strahinje Pantića, dok je Ivan Horvat u procesu oporavka i neće ga biti na terenu do marta, aprila naredne godine. Timu su priključeni i najtalentovaniji juniori, koji će potpisati profesionalne ugovore, čime će se nastaviti praksa iz protekle sezone.

Crvenu zvezdu su napustili tokom leta Mirko Đurović (Benidorm), Uroš Simić (Metaloplastika), golmani Nikola Perić (Radnički Kragujevac), Dimitrije Jelić (Partizan) i Janko Gemaljević (Tikveš Kavadarci), Andrija Alavanja (Ub) i Rotem Segal (Bijer).

Anton Bukilić i ekipa će prvu proveru imati 16. avgusta protiv Uba, zatim će uslediti dvomeč u Banjaluci protiv Borca, dok će Crvena zvezda početkom septembra učestvovati na turniru u Rumuniji.

Superliga Srbije kreće 8. septembra. Prošle sezone je Zvezda bila razočaravajuće sedma u ARKUS ligi.



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara