Dušan Vasić (©Starsport)
Dušan Vasić (©Starsport)

Zvezda slavi Dušana Vasića: Četiri sekunde pre kraja pogodio četvrtfinale LEN kupa

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.03.24. | 22:21

Slavlje crveno-belih 12:9

Imala je Crvena zvezda težak zadatak, ali je pokazala da mu je dorasla. Mađarski BVSC je došao u Beograd na revanš osmine finala LEN kupa sa dva gola prednosti (13:11), međutim, u narednu rundu ide srpski predstavnik.

Crvena zvezda slavi Dušana Vasića. Golom četiri sekunde pre kraja odveo je crveno-bele u četvrtfinale – 12:9. Žreb će odrediti s kim će se predstavnik Srbije boriti za plasman na Fajnal-for ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Sve do sredine treće četvrtine Mađari su kontrolisali rezultat, nisu dozvoljali Zvezdi da dođe do dva razlike, da obriše minus iz Budimpešte. Iako je srpski tim poveo 2:0, BVSC se brzo konsolidovao i čak preokrenuo, pa je vodio 4:3 i 5:4.

Tek u petom minutu treće četvrtine, golom Draška Gogova crveno-beli su uspeli da „uhvate“ prednost od dva pogotka – 8:6. Kada je Marko Radović doneo Zvezdi prednost od 10:7, mirisalo je da beogradski sastav ima dobitni tiket u rukama.

Ali, poslednja četvrtina nije krenula po željama, dugo je na semaforu stajao rezultat 10:8, da bi Mađari na 3:42 pre kraja, pogotkom Đarfaša smanjili na 10:9.

Malo je ostalo do kraja, krenula je Zvezda na sve ili ništa, Dušan Vasić je najpre iskoristio igrača više na minut i po pre kraja utakmice, da bi udarcem sa šest metara u poslednjim sekundama meča lansirao crveno-bele među osam najboljih timova LEN kupa.



tagovi

VK Crvena zvezdaLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara