Slavlje Gavrila Subotića (©MN Press)
Slavlje Gavrila Subotića (©MN Press)

Zvezda u Evropi nastavila da melje, Savona dobila Partizan na iskustvo i šutersko ludilo Đurđića

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 20:35

Valis upisao prvu pobedu u Kupu Evrope, valjevski klub nadigrao Vitoriju Gimarais - 21:8

Ekspresno je Crvena zvezda prebolela poraz u večitom derbiju, nastavila je u Kupu Evrope tamo gde je stala pre duela u srpskom šampionatu. Najbolja odbrana prve faze drugorangiranog evropskog takmičenja udavila je na startu drugog kruga francuski Monpelje i napravila krupan korak ka prolazu u završnicu - 12:7.

Nedostajalo je crveno-belima u utorak eksplozivnosti, bili su tromi i sporo dizali ruke u odbrani. Pucala je prva linija odbrane, blokovi nisu bili dobro postavljni, a za M zonu nisu imali rešenje. Šutevi su umesto mreže drmali okvir gola. Sve promašaje naplatili su Francuzima.

Izabrane vesti

Dominirao je tim Dejana Savića od prvog trenutka, mogao je i da bude znatno ubedljiviji, jer je pred odlazak na poluvrme imao čak šest golova prednosti. Zadrške nije bilo, birali su vaterpolisti beogradskog kluba idealne situacije da upute šut, a spoljna linija bila je i te kako produktivna. Posebno Gavril Subotić.

Za razliku od derbija, Gavril Subotić nije upao u problem sa ličnim greškama – tada ih je napravi dve u kratkom vremenskom intervalu – već je, zajedno sa Veljkom Tankosićem i Ivanom Basarom, bio inicijator dobre igre u napadu. Otvorio je utakmicu sa dva gola, do kraja mrežu zatresao još jednom, a u nastavku su se aktivirali i povratnik Dušan Vasić – takođe se tri puta upuisao na listi strelaca – i kapiten Miloš Vukićević.

Monpelje nije bio ni blizu da ugrozi crveno-bele, najbliže što je prišao bilo je na “minus četiri” u finišu. Kakve takve probleme Zvezdi je napravio jedino Šarli Ben, koji je postigao dva gola.

Luka Gladović (©MN Press)Luka Gladović (©MN Press)

Partizan je u krnjem sastavu napravio veliki preokret u večitom derbiju, naneo je Crvenoj zvezdi jedan od najbolnijih poraza u direktnim obračunima u poslednje vreme i pun optimizma otputovao na drugi kvalifikacioni turnir Kupa Evrope. Ali, izabranici Miloša Korolije protiv favorizovane Savone nisu uspeli da prirede iznenađenje i vrate se iz mrtvih – 11:14.

Opet su crno-beli bez terceta koji je propustio derbi, protiv Italijana se u sastavu nisu našli Petar Jakšić, pa je i na međunarodnoj sceni kapiten bio Lovre Miloš, kao ni Nikola Giga i hrvatski centar Lovro Paparić. Crno-beli su na poletnost i taktičke zamisli Miloša Korolije uhvatili u klopku beogradskog neprijatelja, ne i Savonu koja je pretrpela brojne promene, ali je i dalje u najužem krugu kandidata za titulu u Kupu Evrope.

Preselila se Savona iz kvalifikacija za Ligu šampiona u drugorangirano evropsko takmičenje i na startu turnira slavila je na iskustvo i šutersko ludilo Bogdana Đurđića. Peterac je pokrenuo crnogorskog reprezentativca, koji je prethodne godine bio član Crvene zvezde, i od tog trena krenuo je preokret Italijana.

Neumoljiv je bio Bogdan Đurđić, spakovao je pet golova i bio nerešiva enigma za crno-bele. Nije odbrana Partizana znala kako da ukroti Crnogorca, a ogromne probleme pravio joj je i kapiten italijanskog kluba – Valerio Rico. Postigao je Rico tri gola, a podjednak broj puta za Partizan tresao je mrežu Luka Gladović.

KUP EVROPE, DRUGA FAZA – REZULTATI SRPSKIH KLUBOVA:

Četvrtak

Šabac – Solaris Šibenik 16:6

Steaua Bukurešt – Valis 12:11

Petak

Valis – Vitorija Gimarais 21:8

Partizan – Savona 11:14

Monpelje – Crvena zvezda 7:12

Šabac – Trst 10:9


tagovi

VK Crvena zvezdaVK PartizanVK ValisLEN Kup EvropeDejan SavićMiloš KorolijaBogdan Đurđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara