Draško Nenadić (©Starsport)
Draško Nenadić (©Starsport)

Zvezda umalo od gotovog da napravi veresiju: Nenadić i Simić sprečili iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 18:16

Arkus Superliga Srbije: Crveno-beli pobedili Dubočicu u Šumicama sa 31:25 i prekinuli lošu seriju. Domaćini imali i +8, Leskovčani u finišu pripretili na -3

Veliki je jaz između najboljih šest ekipa u rukometnoj Arkus Superligi Srbije u odnosu na ostalih osam. Zvezda nema problema sa „manjim“, ali ima s timovima iz vrha (tri od četiri poraza). Posle debakla u večitom derbiju na Banjici i poraza na svom terenu od lidera Metaloplastike, crveno-beli su prekinuli loš niz očekivanim trijmfom u Šumicama protiv Dubočice sa 31:25 (17:10).

Na krilima odličnog kapitena Draška Nenadića, domaćin je na startu drugog poluvremena stvorio +8 – 21:13. Umesto da rivala dotuče, kao i mnogo puta u toku sezone, tim Ratka Đurkovića je stao, doveo u pitanje pobedu. Rukometaši Dubočice nisu se predavali. Iskusni golman Miroslav Kocić je odbranio nekoliko lopti u seriji, dok su se u napadu raspucali Atanasković, Milićević i Ristović. Pripretili su gosti, stigli na samo -3 (24:27) devet minuta pre kraja, ali je u finišu levo krilo Zvezde Uroš Simić bio siguran, sa dva vezana gola sprečio neizvesnu završnicu.

Izabrane vesti

Zvezda je ostala na šestom mestu sa skorom 5-3, dok će Dubočica posle odlične prošle sezone, izborenog plej-ofa, ove da se bori za opstanak u društvu najboljih iz koga ispada čak četiri kluba.

20.30: (1,22) Flensburg (11,0) Erlangen (5,20)

Draško Nenadić je postigao devet golova (4/4 sa sedam metara), a pratili su ga Uroš Simić sa šest i Mirko Đurović sa pet (bez promašaja). Tunišanin Ramzi Majdub se četiri puta upisao u listu strelaca, a pivotmen Branko Kankaraš tri. Mladi golman Nikola Perić vratio se u tim posle dve nedelje pauze zbog povrede ramena. Imao je tri intervencije, dok je Janko Gemaljević zaustavio sedam šuteva Leskovčana.

Andrija Atanasković je bio nepogrešiv sa sedam golova, Goran Ristović je pogodio pet puta, a Aleksandar Milićević četiri. Miroslav Kocić je imao 12 uspešnih intervencija kod gostiju s juga Srbije.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 8. KOLO

Petak

Rudar Kostolac – Proleter Zrenjanin 25:24 (13:13)

Subota

Crvena zvezda - Dubočica 31:25 (17:10)

Radnički Kragujevac – Obilić 32:25 (17:11)

Metaloplastika – Dinamo Pančevo u toku

19.00: Jugović – Kikinda

Nedelja

17.00: Partizan – Topličanin

19.00: Šamot - Vojvodina



tagovi

DubočicaRK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superligaDraško Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara