Miloš Vukićević i Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)
Miloš Vukićević i Radomir Drašović (©VK Novi Beograd)

Zvezda uzdrmana ide u borbu za trofej, za Partizan nema mesta u polufinalu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 22:37

Branilac krune Novi Beograd za finale protiv Šapca, crveno-beli udaraju na kragujevački Radnički

Nova sezona, novi sistem takmičenja. I potpuno novo vaterpolo doba u Srbiji – u njemu nema mesta za Partizan ni u polufinalu. Crno-beli su daleko najtrofejniji srpski klub, međutim, ova sezona im je jedna od najmračnijih u istoriji. Ispali su iz prvog ranga Jadranske lige u drugi, još jednu sezonu su završili bez trofeja, samo što su već u aprilu izgubili šanse da se porvu za pehar.

Da su propozicije onakve kakve su bile u nekoj od pređašnjih sezona, sedmostruki evropski prvak učestvovao bi u plej-ofu i imao priliku da uđe u završne borbe. Ovako, od toga nema ništa. Format je promenjen, samo četiri najbolja tima iz šampionske grupe nadmetaće se i gajiti nadu da u maju mogu do titule. Za nju će se boriti branilac krune Novi Beograd, Šabac, kragujevački Radnički i silno uzdrmana Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Crna boja preovladava u Partizanu, nema ič bele. Kod večitog rivala situacija nije dramatična, ali ruže ne svetaju poslednjih nedelja. Udarac za udarcem zadobili su crveno-beli. Prvo od dubrovačkog Juga u Kupu Evrope – iduće subote odigraće se revanš, mada šanse su minimalne da će se nešto epohalno dogoditi – zatim tri u Jadranskoj ligi, pa još dva u Superligi Srbije. Sve skupa šest poraza u nizu.

Poslednja dva Crvenoj zvezdi naneli su timovi koji će činiti jedan polufinalni par – Šabac i Novi Beograd. Aktuelni prvak Srbije je za kraj druge faze takmičenja dobio gradski derbi i produbio krizu u crveno-belom taboru – 9:7. Ponovo je jedna furiozna deonica bila dovoljna ekipi Živka Gocića da slomi protivnika, što je čitave sezone na domaćem frontu zaštitni znak branioca krune.

Novi Beograd je zaigrao agresivnije u trećoj četvrtini, zatvorio je prilaze golu i napravio je razliku. Ispostaviće se nedostižnu. Spakovao je pet golova, okrenuo rezultat u svoju korist – tim Aleksandra Filipovića vodio na poluvremenu – i potvrdio da je trenutno bez premca. Neokrznut ulazi u polufinale sa Šapčanima, koji su za kraj drugog dela takmičenja dobili Vukove, razvojni tim srpskog šampiona – 15:12.

Drugi polufinalni par činiće Crvena zvezda i Radnički. Klub iz Kragujevca je trijumfom na Banjici podigao samopouzdanje, ispratio Partizan u razigravanje od petog do osmog mesta i nagovestio da bi u polufinalu mogao da bude opasan po ambicije crveno-belih – 13:11. I dalje ekipa Uroša Stevanovića oscilira, ali i ide uzlaznom putanjom otkako igra samo na jednom frontu. Pride je dobila na dubini dolaskom Marka Jankovića, koji je skrojio pobedu protiv sedmostrukog evropskog prvaka postigavši šest pogodaka.

Polufinalna serija Superlige Srbije startovaće 30. aprila, revanš mečevi igraju se 8. maja, a potencijalne majstorice tri dana kasnije.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK RadničkiVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara