Aleksandar Okolić (©MN Press)
Aleksandar Okolić (©MN Press)

Zvezda vratila Okolića i Koprivicu: Neki pričaju da je Vojvodina favorit, ali mi jurimo sve trofeje

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.08.22. | 14:16

Narednih dana crveno-beli će predstaviti ostala pojačanja

Poznata lica zakoračila su danas u trofejnu salu SD Crvena zvezda. Aleksandar Okolić i Lazar Koprivica su na Marakani ostavili značajan trag, a sada su se vratili kako bi pokušali da stave tačku na sušni period i klub učine ponovo šampionskim.

Okolić je prethodnih godina bio standardni reprezentativac Srbije, dok je Koprivica ove godine dobio šansu u nacionalnom timu. Sa bogatim iskustvom sigurno da će biti važni šrafovi u četi Igora Žakića.

Izabrane vesti

Iako je ekipa već kompletirana, tek će u narednom periodu biti promovisana ostala pojačanja... U klubu su želeli da krenu od najzvučnijih imena.

"Ja sam praktično Zvezdino dete, tu sam bio od 2008. do 2016. godine", rekao je Okolić na konferenciji. "Ambicije su mi se vratile. Imao sam prošle godine ozbiljniju povredu, malo duži oporavak do samog početka sezone. U dogovoru sa Milanom Vujkom i Nikolom Rosićem, napravilii smo dil da pomognem Zvezdi. Sa druge strane malo me vuče to što pet, šest godina nije bilo trofeja jer znam koliko sam želeo da osvajam pehare dok sam igrao ovde. Poslednja moja godina – 2016. je bila poslednja kada je Zvezda u muškoj selekciji nešto osvojila. Imam velike ambicije, fizički se veoma dobro osećam i spreman sam za nove pobede".

Dobro se seća Okolić perioda koji je proveo u voljenom dresu.

"Od 2009. do 2016. Zvezda nije znala za poraz. Retko smo gubili, navikli smo na tako nešto i onda kad čuješ da... Dobro, bili su tu mlađi klinci i pokušavali da naprave nešto ozbiljnije, ali ove godine imamo jaču ekipu, kvalitetnu. Trenera Žakića poznajem još iz reprezentacije, njegov program rada je dobar i izuzetno jak. Ambicije su velike, ganjamo sve trofeje ove godine. Neki pričaju da je Vojvodina favorit... Ali, znate kako, tokom pet godina u mom prvom mandatu svake godine je Vojvodina bila favorit, nikad nisu ništa ostvarili. Ja sam uvek bio takav, i po tom pitanju agresivan, jer smatram da nije važno koliko daš novca, već je potrebna želja. A smatram da ove godine kod svih odbojkaša u Zvezdi postoji ogromna želja za trofejima, a i za evropskim utakmicama".

Pripreme su već počele, trenira se naporno, a ambijent je za svaku pohvalu... 

"Atmosfera je fantastična i pošto ima i mlađih i starijih, stvorila se lepa energija. Već dve nedelje radimo i veoma sam zadovoljan koliko su igrači spremni, koliko žele da naprave neku promenu", zaključio je Okolić.

Lazar Koprivica (MN Press)Lazar Koprivica (MN Press)

Okolić i Koprivica su dugo sarađivali u crveno-belom dresu. Lazar je u Zvezdi bio do 2015. godine, a posle toga se selio u Francusku, Rumuniju, Grčku, pa na Kipar. Igrao je i za Partizan i Radnički iz Kragujevca.

"Još kao pionir sam došao u Crvenu zvezdu, prošao sve mlađe selekciije i bio sam u to neko zlatno doba, pet godina smo sve osvajali i bili dominantni. Došao sam se sa željom da se muški deo Crvene zvezde vrati na te pobedničke staze i siguran sam da su direktor Rosić i gospodin Milan odradili pravi posao i analize i sklopili veoma dobru ekipu koja će biti spremna da se bori ove godine na svim frontovima. Kao što znamo, liga je vrlo ujednačena, smatram da imamo apsolutno velike šanse. Počeli smo da radimo sa velikom željom i motivacijom, pa ako nastavimo tim putem mislim da nam se lepo piše na kraju sezone", rekao je Koprivica.

Klupsku sezonu dočekuje spreman, jer je prethodnih meseci trenirao sa reprezentacijom i igrao Ligu nacija.

"Sigurno jedno veliko iskustvo, neprocenjivo. Iako imam 31 godinu i mislio sam da sam sve prošao, zaista divno iskustvo. Četiri meseca sam bio u pogonu. Nije mi bilo teško da se priključim klupskim pripremama. Drago mi je da ću spremno krenuti, i nadam se ovu sezonu odigrati onako kako se od mene očekuje", zaključio je Koprivica.

Vujko, Okolić, Koprivica i Rosić (MN Press)Vujko, Okolić, Koprivica i Rosić (MN Press)

Član UO kluba Milan Vujko je optimista kad je naredne sezona u pitanju.

"Atmosfera je sjajna, a sada imamo igrače koji su već osvajali titule u ovoj našoj crveno beloj porodici, tako da se nadamo da će to i nastaviti u novom ritmu", rekao je Vujko.

Nikola Rosić je potvrdio da je prelazni rok završen i da je ekipa spremna da krene u pohod na trofeje.

"Veoma sam zadovoljan, mislim da smo napravili prave poteze. Borićemo se na svim frontovima, u domaćoj ligi za sve trofeje, u Kupu CEV da stignemo što dalje i da pokažemo kvalitet i u tom takmičenju. Mislim da smo napravili pravi posao i da imamo i spoj mladosti i iskustva. Izuzetno mi je drago što su tu momci koji su osvajali trofeje, sa kojima sam nekad igrao, znam njihove karaktere, mislim da smo na pravom putu i treba samo da verujemo i radimo", podvukao je Rosić.


tagovi

OK Crvena ZvezdaAleksandar OkolićLazar Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara