Vaterpolisti Crvene zvezde (©MN Press)
Vaterpolisti Crvene zvezde (©MN Press)

Zvezdi potrebna Partizanova pomoć kako bi sustigla Radnički

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 10:23

Osvajač Kupa Srbije gostuje u Šapcu, crno-beli dočekuju Kragujevčane

Niz pozitivnih rezultata je iza Crvene zvezde, odreagovala je na promenu trenera - Dejana Savića zamenio pomoćnik Aleksandar Filipović - i u tri sedmice dobila najjače rivale u Srbiji. Crveno-beli su na završnom turniru Kupa Srbije nadigrali kragujevački Radnički, zatim i Novi Beograd i podigli pehar, da bi u šampionatu uzeli meru Partizanu. 

Crvena zvezda je podigla formu posle trećeg turnira Jadranske lige - i dalje ima šanse da ode na Fajnal-for - probila se do treće pozicije u Superligi Srbije, a potencijalno bi mogla i do drugog mesta, koje donosi prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji. Za krojenje novog poretka u domaćem prvenstvu crveno-belima je neophodna pobeda na gostovanju u Šapcu (19.00), ali i Partizanova pomoć kako bi dostigla Radnički (20.00). 

Izabrane vesti

Kroz težak period prolazi kragujevački klub i to se odražava na rezultate. Radnički je gotovo besprekorno odradio deo sezone do praznične pauze, a onda su usledili problemi. Gubitak prve napadačke violine Marka Radulovića i te kako se odrazio na ekipu, nema ni Nemanje Vica da odmeni i rastereti hrvatskog gorostasa Josipa Vrlića, pa je bek Luka Pljevančić bio primoran da igra na atipičnoj poziciji. U skraćenoj rotaciji tim Uroša Stevanovića nije se snašao. 

Predao je trofej kupa crveno-belima, potom posle poraza od Novog Beograda i lidersku poziciju srpskom šampionu, a ni druga nije izvesna. Radničkom je, pored današnjeg gostovanja na Banjici, preostalo da odradi meč na strani i sa Šapčanima, i u Kragujevcu sa Crvenom zvezdom, koja mu je prišla na pobedu zaostatka. 

Meč u Kragujevcu protiv crveno-belih daće brojne odgovore - ne i sve, jer Beograđani u poslednjem kolu doigravanja igraju protiv favorizovanog Novog Beograda - a kako bi se Radnički našao u lagodnijoj poziciji preko potrebna mu je pobeda na Banjici. Za razliku od prethodne sezone, tim Uroša Stevanovića je bez većih poteškoća dva puta savladao crno-bele. 

Luka Gladović (©MN Press)Luka Gladović (©MN Press)

Nije bilo dramatičnih završnica, no nijedan od ta dva duela nije igran u hramu vaterpola. Radnički je slavio na prethodna tri od četiri gostovanja Partizanu, ali čak u tri navrata sa golom razlike. 

“Mislim da će biti teška utakmica, dosta tvrđa nego prve dve, pogotovo što se igra na njihovom bazenu. Partizan je mlada ekipa, željna dokazivanja i momci u svakoj utakmici daju sve od sebe. Sigurno je da neće stati sa igrom ni u jednom momentu, bez obzira na rezultat, tako da nećemo imati nimalo prostora za opuštanje”, poručio je Lazar Dobožanov, srpski reprezentativac i prvi izbor među stativama u kragujevačkom klubu. 

Kragujevčani neće imati lak zadatak da zaustave kontre crno-belih koje otvara golman Jevgenij Kostrov zadržavanjem sidraša, niti da uštopuju Lovre Miloša i Petra Smiljevića, a ništa manje zahtevan meč očekuje i Crvenu zvezdu. U Jadranskoj ligi crveno-beli su u završnici slomili otpor Šapčana u gradu na Savi. Često su u prošlosti igrali neatraktivne utakmice, sa dosta isključenja i na mali broj golova, a prošle sezone ih je ekipa Nemanje Ličanina eliminisala u četvrtfinalu Superlige Srbije. 

I Zvezda ima više nego dovoljno razloga da bude na oprezu...

SUPERLIGA SRBIJE (1-6), 8. KOLO:

Utorak 

Novi Beograd - Valis 20:8

Sreda 

19.00: Šabac - Crvena zvezda

20.00: Partizan - Radnički


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK RadničkiVK PartizanVK Crvena zvezdaVK ŠabacUroš StevanovićMiloš KorolijaAleksandar FilipovićNemanja Ličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara