Zvezdi se smanjio gol, mađarska lekcija u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 21:20

Crveno-beli nemoćni protiv budimpeštanskog OSC-a u drugom kolu Lige šampiona – 8:11

Početak sezone je bio sjajan, uz epsku atmosferu u Beogradu kada se krčio put ka Ligi šampiona. Ali igra vaterpolista Crvene zvezde u poslednje vreme ima elemente silazne putanje. Na poraz od Partizana u domaćem takmičenju, nakalemmio se novi neuspeh, prvi u ovogodišnjem izdanju LEN Lige šampiona. Jedan od najboljih mađarskih timova OSC bio je preveliki zalogaj za crveno-bele, bilo je to vidljivo još tokom prve četvrtine. Povremeno je tinjala nada, ali Mađari su gotovo rutinski odneli bodove iz glavnog grada Srbije – 8:11

Krvarila je Crvena zvezda u većem delu večerašnjeg duela. Delovalo je u jednom trenutku da se gol mađarskog tima smanjio, i da prosto momci u crveno-belim kapicama ne mogu da pronađu put do mreže. Imao je zasluge za to sjajni golman Marton Levai koji je u jednom monetu imao skoro 70 posto uspešnih intervencija.

Izabrane vesti

Međutim, Zvezda nije bila u raspoloženju, niti je mogla fizički da parira ekipi koja ima pretenzije da se domogne fajnal-ejta.OSC je pokazao snagu već u prvoj četvrtini, kada je Levai spustio roletnu i nije dozvolio domaćem timu da postigne gol. Sa dva gola viška u džepu Mađari su igrali vrlo sigurno. I što je u ovakvim mečevima vrlo bitno – mnogo raznovrsnije.

Znali su gosti da prodaju i kontru Crvenoj zvezdi, kao kada je poentirao iskusni kapiten Balaž Harai. Zvezda je dugo držala dva gola zaostaka, ali je sve postalo jasno tokom treće deonice. Tada su Mađari pojačali ritam i delovali su mnogo svežije od Zvezdinih vaterpolista. Nije mogao da se istakne ni vrlo dobri golman crveno-belih Mišović.

Zvezda je posle tri četvrtine dala samo četiri gola. Jasno je bilo posle svega viđenog da jedan od najboljih srpskih timova teško da može da uhvati slamku spasa. Bilo je svetlih trenutaka u poslednjoj četvrtini. U jednom trenutku podgrejala se nada o velikom preokretu (8:10), ali su Mađari pokazali veliki autoritet i iskustvo.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Gavril Subotić i Filip Gardašević sa dva gola. Slabo veče imao je Nikola Rađen koji nije postigao pogodak iz tri pokušaja.

Balaš Harai je bio najbolji kod Mađara sa tri gola.

GRUPA B:

Jug - Marselj 9:14

Špandau - Hanover 11:11

Crvena zvezda - OSC 8:11

Pro Reko - Steaua u toku



tagovi

Gavril SubotićNikola RađenVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluVeljko TankosićAleksandar Filipovićvaterpolo Srbijavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara