Robert Levandovski (Reuters)
Robert Levandovski (Reuters)

Poljska u vrtlogu neverice: Levandovski propušta početak, možda i čitav EURO

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 17:32

Sigurno ga neće biti na premijeri protiv Holandije zbog rupture mišića zadnje lože

Svaka bi povreda manje bolela Poljake od one koju je sinoć, u poslednjem kontrolnom duelu pred Evropsko prvenstvo doživeo Robert Levandovski. Nakon pola sata igre, zategla je zadnja loža najboljeg igrača u istoriji poljskog državnog tima, a on odmah tražio izmenu od selektora Mihala Probješa. Kao da nije bilo dovoljno što se koji dan ranije povredio Arkadijuš Milik, Sinoć i Levin viđeni parnjak u špicu Karol Šviderski... Sinoć vrtlog strepnje, danas vrtlog neverice.

Prema informacijama poljskih medija, zatim i potvrde doktora reprezentacije Jaceka Jaroševskog, Levandovski će sigurno propustiti premijeru protiv Holandije 16. juna u Hamburgu zbog rupture mišića zadnje lože. Medicinski tim popularnih Orlova radi sve da najboljeg strelca i čoveka sa najviše utakmica u istoriji reprezentacije osposobi za preostale dve utakmice grupe faze, što ne znači da se to i desiti. A drugi meč protiv Austrije iz vizure Poljaka biće i najvažniji jer je to rival protiv kojeg Probješovi puleni objektivno imaju najveće šanse za trijumf.

Izabrane vesti

Povreda zadnje lože jeste jedna od najčešćih kod profesionalnih fudbalera, a ozbiljnost se ogleda u tri različita stepena, objasnio je poljskim medijima Filip Latavijec, doktor varšavske Legije. Prvi stepen podrazumeva pauzu od sedam do deset dana i igrač ne ispada iz trenažnog procesa. Ako je pak u pitanju drugi stepen, neophodan je ozbiljniji plan rehabilitacije, pauza od tri do šest nedelja i u tom scenariju golgeter Barselone morao bi da propusti čitavo prvenstvo. Da ne govorimo o tome koliko se šanse Poljske da prođe ionako paklenu grupu sa Francuskom, Holandijom i Austrijom smanjuju ako 35-godišnjak ne bude bio lider na terenu.

Levandovski je od 2012. godine igrao na pet velikih takmičenja za Poljsku i nije propustio ni minut fudbala! Otkako je 2014. postao vođa reprezentacije nije ga bilo na svega osam od 82 takmičarske utakmice koju su Poljaci odigrali. Malo je reći da se bez njega Poljska prilično mučila, da je dobila samo dve od osam utakmica uz po tri poraza i remija, kao i da je savladala samo Bosnu i Hercegovinu i Farska Ostrva, te da nije mogla da dobije Moldaviju na svom nacionalnom stadionu.

I sa potpuno zdravim Levom, Poljaci su bili apsolutni autsajderi D grupe. Bez njega ili sa njim neadekvatno fizički spremnim, malo teško će Poljska do nokaut faze i sa treće pozicije.

Ako je za bilo kakvu utehu, Karol Šviderski tokom sinoćne proslave gola nije ozbiljnije povredio skočni zglob i biće spreman već za tri, četiri dana. Ista situacija je i sa štoperom Pavelom Davidovičem koji je doživeo istegnuće kvadricepsa.


tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara