Foto: AFP
Foto: AFP

Stouns u karantinu, štoperski tandem bez iskustva na velikim takmičenjima

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 01:28

Veliki su izgledi da će Geret Sautgejt protiv Srbije morati da posegne za iznuđenjim rešenjima u poslednjoj liniji

Nije dobro, niti ispravno, radovati se tuđoj nesreći i problemima u protivničkom taboru, ali je činjenica da se Englezi i njihov selektor Geret Sautgejt suočavaju sa ozbiljnim komplikacijama uoči starta Evropskog prvenstva, odnosno utakmice sa Srbijom u Gelzenkirhenu (nedelja, 21.00).

Londonski Telegraf je otkrio da je razlog za odsustvo Džona Stounsa sa treninga reprezentacije bilo to što je prvotimac Mančester Sitija stavljen u karantin, odnosno izolovan od ostatka ekipe zbog bolesti, pa je on u ovom trenutku pod ozbiljnim upitnikom za okršaj sa Orlovima.

Izabrane vesti

Fudbalska asocijacija Engleske nije oktrila prirodu Stounsove bolesti, ali postoji bojazan da neće biti dovoljno vremena da se pripremi za utakmicu sa selekcijom Dragana Stojkovića Piksija.

Igrač Građana je zbog povrede zgloba ostao u svlačionici u prijateljskoj utakmici sa Islandom pre sedam dana, a u poslednja tri meseca odigrao je samo jedan meč u dresu Mančester Sitija. U stručnom štabu Gordog albiona nadali su se da će poslednju sedmicu pred početak turnira u Nemačkoj iskoristiti da prođe kroz kompletan trenažni proces, ali je isprečila bolest koja je sve pokvarila.

Gubitak Stounsa čak i na samo jedan meč predstavljao bio ogroman hendikep za Sautgejta i njegovu selekciju, pošto su Englezi već ostali bez Harija Megvajera, dok se Luk Šo vraća iz povrede. Prvotimac Sitija je praktično bio jedini štoper sa iskustvom sa velikih takmičenja, pa bi njegovim izostankom Sautgejt morao da posegne za iznuđenim rešenjima. Mark Guehi iz Kristal Palasa deluje kao najsigurnije rešenje, dok za drugo mesto u centru odbrane konkurišu Luis Dank iz Brajtona i Ezri Konsa iz Aston Vile.

Problemi i odbrani Engleske bi svakako mogli da pogoduju napadačima Srbije, ali ne bi smeli da opuštaju Orlove uoči okršaja na Feltins Areni, pošto Englezi na svim ostalim pozicijama imaju po nekoliko igrača vanserijskog kvaliteta i ne smatraju se uzalud najvećim favoritom za osvajanje Evropskog prvenstva.

ENGLESKA OSVAJA EVROPSKO PRVENSTVO - KVOTA 4,80


tagovi

Džon StounsGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara