Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

A u Buenos Ajresu, miriše na polufinale Lajović - Alkaras

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 02:23

Karlitos daleko od ubedljivog izdanja protiv autsajdera

Novaka Đokovića nećemo gledati pre marta meseca i mastersa u Indijan Velsu, a za to vreme, na ATP 250 turniru u Buenos Ajresu Srbiju sjajno predstavlja Dušan Lajović. Četvrti reket Srbije je preko dva bolje rangirana tenisera, najperspektivnijeg Francuza Artura Fisa (36) i Čileanca Alehandra Tabila (54) došao do četvrtfinala gde će mu sutra (17.30) protivnik biti domaći igrač i 87. sa ATP liste Fakundo Dijaz Akosta.

Ako pretpostavimo da će Lajović uspešno završiti posao protiv slabije rangiranog i daleko manje iskusnog tenisera, jasno je da u prestonici Argentine miriše na polufinale sa Karlosom Alkarasom. Španski teniser se četvrtfinala domogao savladavši 134. igrača planete Kamila Uga Karabelija koji mu je napravio probleme u drugom setu, nedovoljno velike da zakuva meč i eventualno ga odvede u treći set - 2:0 (6:2, 7:5).

Izabrane vesti

Iako su u prvom setu viđena četiri brejka u uvodna četiri gema, Karlitos je za pola sata poveo sa 1:0 ne dozvolivši rivalu da osvoji niti jedan gem na svoj servis. Ipak, naredni period igre trajao 72 minuta, a Argentinac je u devetom i desetom gemu spasavao po jednu meč loptu. Sjajan otpor autsajdera glavnom favoritu za argentinski pehar.

Dakle, ono što stoji na putu potencijalnom okršaju Lajović - Alkaras jeste Fakundo Dijaz Akosta, ali takođe i Italijan Andrea Vavasori. On je naredni protivnik Alkarasa, a na megdan Špancu dolazi nakon što je eliminisao Lasla Đerea. Ako favoriti budu pobeđivali, gledaćemo peti okršaj Lajovića i Alkarasa uz napomenu da Srbin nikada nije pobedio momka iz Mursije.



tagovi

Karlos AlkarasDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara