Đoković i Tim (©MNPress)
Đoković i Tim (©MNPress)

ADRIA TOUR: Dan prvi

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 12:56

Na dnevnom i večernjem meniju nekoliko teniskih derbija, Nole i ekipa po dva puta na terenu

Pošto je juče dobijeno ime pobednika TSS Tura (Damir Džumhur), čime je dobijen osmi učesnik Adria Tura, a potom obavljena ceremonija otvaranja i žrebanje po grupama sada je na redu ono veliko. Humanitarno-egzibicioni turnir koji je organizovan na ideju Novaka Đokovića počinje sa mečevima i to u dve smene.

U poodnevnoj od 14 časova dan na centralnom terenu TC Novak otvara meč Grigor Dimitrov – Dušan Lajović, pa za njima slede Dominik Tim – Damir Džumhur, Novak Đoković – Viktor Troicki i na kraju Aleksander Zverev – Filip Krajinović. Posle kraćeg odmora od 19 časova kreće nova sesija i to ovim redom: Dimitrov - Džumhur, Tim – Lajović, Đoković – Krajinović, Troicki – Zverev.

Izabrane vesti

Broj mečeva ne bi trebalo da vas zbuni ili uplaši pošto je turnir koncipiran po posebnim pravilima, koja su se pokazala najadekvatnijim za "doba korone". A to znači da set igra do četiri dobijena gema (na 3:3 taj-brejk) u dva osvojena seta. Što na koncu znači da susreti traju između 30 i 45 minuta.

ADRIA TOUR - PAROVI I KVOTE


Zanimljivo će biti kako će se igrači, posebno iskusni, navikli na "stari format" snaći u ovoj situaciji. Mnogima to verovatno predstavlja problem, mada onima najboljima teško. Posebno kada imaju izvrsne servise. Ne treba takođe zaboraviti da se igra na šljaci, gde su Đoković i Tim apsolutni favoriti da se nađu u finalu kao povednici grupa čiji su nosioci. Takođe, mogao bi da zablista i Lajović kome je ovo najuspešnija podloga, te ne bi bilo ludo malo rizikovati na njega protiv Dimitrove i kvote 2,41.

U nedelju, drugog i poslednjeg dana Adria Toura slede prave teniske poslastice, kao što su odmeravanja Đokovića i Zvereva u A grupi, te Tima i Dimitrova u B. Naravno, sa finalom koje je zakazano za 21.30. Podsetimo, ceo nagradni fond je namenjen u humanitarne svhe, a igrači će ih sami usmeriti gde žele. Nakon Beograda, po planu organizatora iz vikenda u vikend Adria Tour će se seliti redom u Zadar, Crnu Goru, Banja Luku i Sarajevo.


tagovi

Adria TourDominik TimAleksander Zverevbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara