Ako su ikada turniri kategorije 250 jaki, onda je to početkom godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.01.19. | 09:03

U Brizbejnu rekete ukrštaju mladi Australijanci Popirn i De Minaur

Ako su ikada turniri kategorije 250 jaki, onda je to početkom godine. Zvanična teniska sezona tek sledi, pa igrači iz samog vrha ATP liste koriste svaku priliku da se što bolje pripreme za start. Tako je u Brizbejnu za prvog nosioca postavljen Rafael Nadal, a prvog dana Nove godine pozabavićemo se duelom mladih australijskih tenisera. Rekete ukrštaju Aleksej Popirin i Aleks de Minaur.

Popirin je momak rođen 1999. koji je prošle sezone odigrao prve mečeve na ATP Turu. Da budemo precizniji, teniser ruskog porekla je u protekloj godini odigrao pet mečeva u elitnom rangu takmičenja. Skor nije bio impresivan s obzirom na to da je ostvario samo jedan trijumf, uz četiri neusšeha. Ipak, Popirin će prošlu sezone pamtiti po tome što je u njoj dosegao najbolji rejting karijere. Našao se na 147. poziciji na ATP listi. Aleksej je inače vrlo visok teniser (196 cm), pa shodno tome ima veoma jak servis. Mada, ne i previše precizan. Do sada je u proseku pogodio deset asova po meču i imao realizaciju prvog servisa od 73 odsto.

Izabrane vesti

De Minaur je već poznat ljubiteljima tenisa, bez obzira što takođe ima svega 19 godina. Ovaj Australijanac je već u protekloj sezoni odigrao dosta dobrih mečeva i stigao do 33. pozicije na ATP listi, što je rezultat za svaku pohvalu. Pored impresivnog rejtinga, De Minaur je u prošloj sezoni ostvario i pozitivan skor pobeda i poraza - 28:23. Treba dodati, Aleks je u 2018. igrao dva ATP finala, ali do titule nije došao. Jasno je da se radi o vrlo perspektivnom mladom igraču koji bi u ovoj sezoni trebalo da osvoji prvi trofej. De Minaur je par santimetara niži od svog današnjeg protivnika i ima nešto lošiju statistiku samog servisa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 11:20 7716 ATP De Minaur A. - Popyrin A. ts tri 2,70
Ukupna kvota2,70

ATP BRIZBEJN - 1. KOLO

Utorak
11.30: (1,17) Popirin - De Minaur (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

ATP Brizbejnsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara