Alkaras i Đoković (©Reuters)
Alkaras i Đoković (©Reuters)

Alkaras: Dokle god su tu Nadal i Đoković neće biti nove ere

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 22:23

"Za nekoliko godina, kada se budu povukli, možda ćemo moći da pričamo o tome"

Drugi put u tri susreta uspeo je Karlos Alkaras da pobedi Novaka Đokovića. Nakon polufinala madridskog mastersa prošle sezone, 20-godišnji Španac slavio je u finalu ovogodišnjeg Vimbldona i potvrdio da je pred njim velika karijera. Posle ogromne borbe u pet setova savladao je najuspešnijeg tenisera svih vremena i nagovestio da će, jednog dana kada se trenutno 36-godišnji Đoković povuče, on biti taj koji će preuzeti primat.

Bio je ovo drugi grend slem koji je Alkaras osvojio, posle US Opena prošle godine i sigurno je da će ih biti još u budućnosti. Nadamo se ne mnogo dokle god bude imao Novaka kao konkurenta, ali činjenica je da momak iz Mursije može daleko da dogura. U Španiji ga uveliko porede sa najvećim teniskim asom kog je ta zemlja dala, Rafaelom Nadalom. ali mladi teniser ne želi (još) da gleda toliko daleko.

Izabrane vesti

Na pitanje novinara tokom intervjua za Marku da li je pobedom nad Đokovićem u finalu Vimbldona započeta nova era svetskog tenisa, Karlos Alkaras je dao odričan odgovor.

"Ne mislim tako. Ne mislim tako jer dokle god Rafa i Đoković igraju i aktivni su, neće biti nove ere. Za nekoliko godina, kada se budu povukli, možda ćemo moći da pričamo o tome. Sada nije trenutak. Pobedio sam za sebe i svoj tim, ne da bih započeo eru", rekao je treći najmlađi osvajač Vimbldona, posle Borisa Bekera koji je u trenutku podizanja pehara imao 17 godina i Bjorna Borga koji je bio samo mesec dana stariji od Španca.

Tokom razgovora za madridski list, Alkaras je istakao i koju lekciju je naučio na putu do trofeja najstarijeg teniskog turnira.

"Shvatio sam da sam fizički i psihološki spreman da igram epske mečeve protiv velikana ovog sporta i na velikoj sceni".

Za mladog tenisera neće biti mnogo vremena za slavlje i odmor posle uspeha u Londonu. Već 19. jula u Nici startuje Hopman kup, na kojem će Alkaras zajedno sa Rebekom Masarovom braniti boje Španije. Rivali u grupi biće im Eliz Mertens i David Gofan iz Belgije, te Dona Vekić i Borna Ćorić iz Hrvatske.

"Imaću kasnije vremena za odmor. Hopman kup je novi turnir za mene i uzbuđen sam što ću učestvovati. Nisam navikao da igram takav tip turnira, ali uvek je lepo igrati za Španiju", zaključio je Karlos Alkaras.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara