Karlos Alkaras (AFP)
Karlos Alkaras (AFP)

Alkaras furiozno do 50. pobede na mastersima

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 22:54

Više od njega je u tim godinama imao samo Rafa Nadal

Nakon ispadanja Novaka Đokovića, Karlos Alkaras je uz Janika Sinera najveći favorit za osvajanje turnira u Indijan Velsu.

Dokazao je to i večeras u osmini finala ekspresnom pobedom nad Mađarom Fabijanom Marošanom 6:3, 6:3. Za trijumf mu je bilo dovoljno svega 77 minuta igre. Marošan je inače jedan od sedmorice tenisera koji imaju pobedu nad Alkarasom otkako je Španac ušao u Top 100 na svetu. Savladao ga je u Rimu...

Izabrane vesti

Alkarasu je ovo 50. pobeda u karijeri na turnirima iz masters serije. U njegovim godinama (ima 21) je samo Rafa Nadal imao bolji bilans sa 82 pobede. Novak Đoković je sa 21 godinom imao 48, a Endi Rodik 45 pobeda na turnirima iz masters serije.

U dnevnim uslovima u Indijan Velsu kada je sunce jako a loptica više odskače, Alkaras se snalazi kao riba u vodi i to mu odgovara. Od prvog poena je vršio strašan pritisak na ritern rivala i pravi mu probleme. Nije iskoristio brejk loptu da mu oduzme servis u prvom gemu i Mađar je nekako odolevao do 3:3. A onda je Alkaras nanizao tri gema od kojih dva brejka i priveo set kraju. Slična priča je bila i u drugom setu. Alkaras je prvi brejk napravio u šestom gemu, a druoi kada je Mađar servirao za ostanak u meču.

Alkaras se tako prošetao do četvrtfinala bez izgubljenog servis gema, a tamo će mu rival biti Aleksander Zverev ili Aleks De Minor. Tri pobede dele Španca od odbrane trona u Indijan Velsu i drugog mesta na ATP rang listi.


tagovi

ATP Indijan VelsKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara