(foto: Reuters)
(foto: Reuters)

Alkaras i treći put u Sinsinatiju morao da igra tri seta

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 23:53

Španac se dobro namučio da eliminiše Maksa Pursela, 70. tenisera na svetu

Izgleda da Karlosu Alkarasu ne prija tlo Severne Amerike. Trenutno vodeći na svetskoj rang listi u Torontu je prošle nedelje eliminisan u četvrtfinalu, dok je u Sinsinatiju stigao do polufinala, ali nakon velike borbe u svakom od dosadašnja tri meča.

Prvo je mladi Španac morao da igra tri seta protiv Džordana Tompsona, zatim Tomija Pola, a večeras i protiv Maksa Parsela iz Australije. Uz dosta napora i posle rezultatske klackalice, savladao ga je 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Nije se očekivao tako dobar otpor 25-godišnjaka iz Sidneja, koji dosta bolje rezultate beleži u dublovima, mada će posle ovog turnira napredovati za 23 pozicije i od ponedeljka biti na 47 mestu ATP liste. Uspeo je Parsel da dobije prvi set zahvaljujući brejku u sedmom gemu, a nije poklekao ni nakon što je Alkaras izjednačio na 1:1 i u trećem setu vodio 2:0.

Štaviše, Australijanac je preokrenuo na 3:2, ali je izgubio svoj servis u devetom gemu. Čak i to nije rešilo pitanje pobednika, pošto je imao brejk loptu za 5:5, ali se Alkaras odbranio, a ubrzo potom i iskoristio meč loptu.

U borbi za finale Španac će se sastati sa Hubertom Hurkačem, koji je eliminisao Alekseja Popirina - 6:1, 7:6. Dosad su imali dva duela i iz oba je kao pobednik izašao Karlos Alkaras.

Ipak, ono što nas najviše zanima u vezi sa mastersom u Sinsinatiju trenutno jeste učinak Novaka Đokovića u četvrtfinalnom okršaju sa Tejlorom Fricom. Taj meč trebalo bi da počne u 02.30.



tagovi

Karlos AlkarasATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara