(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras imun na okruženje, ali nije robot: Pritisci stigli u najgori čas, psihološka tenzija podloga za grčeve

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 17:54

“Imao je problem i sa levim ručnim zglobom”, kaže Karlitosov doktor

Dva spektakularna seta ponudili su teniskoj publici Novak Đoković i Karlos Alkaras, bio je to meč dostojan finala i borbe za trofej na Rolan Garosu. Do trenutka kada su španskog tenisera počeli da hvataju grčevi.

Otežano se kretao Karlitos, muku je mučio da se osloni na desnu nogu. Imao je bolove u desnom listu, kasnije ih je osećao u celom telu. Nije predao, borio se do kraja, iako je bilo jasno da je pred njim nemoguća misija i da meč ne može dobiti.

Izabrane vesti

Novak Đoković je prošao u finale, osvojio rejkordnu 23. grend slem tititulu i postao Najveći svih vremena. Karlos Alkaras mu je čestitao, a u danima nakon polufinala sa srpskim asom podvrgnut je različitim testiranjima. i njima nije kraj.

“Imao je problem i sa levim ručnim zglobom, obavićemo dodatne testove”, rekao je Huančo Lopes.

Priznao je momak iz Mursije da je imao ogromnu trenu, da ga je izjedala i da je ona normalna kada teniser stoji naspram Novaka Đokovića. I da svako ko tvrdi drugačije – laže. Psihološki pritisak uticao je na to da se fizički raspadne…

“Želi da se vrati turnirima što pre. Imun je na sve što ga okružuje, ali nije robot. Pritisci sa kojim se suočio stigli su u najgori čas, kad je bio najbolji. Psihološka tenzija, to je bila savršena podloga za te grčeve da se pojave. Shvatite onda da niste robot”.

Ipak, ne treba očekivati da pauza bude duža, jer je reč o grčevima i stare povrede koje su ga morile nisu obnovljene.

“Najvažnije od svega da su sve povrede koje je imao ranije zaceljene, jer igra Karlosa je takva, zahtevna na svakoj loptici. Pomaže nam to da učimo, zahtevi tenisa su ogromni”, zaključio je Karlitosov doktor.


tagovi

Karlos AlkarasATPRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara