(Foto: ©Reuters) Karlos Alkaras
(Foto: ©Reuters) Karlos Alkaras

Alkaras poput furije: Počistio Zvereva i izbacio ga iz TOP 20 posle šest godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 18:00

Nemac nemoćan u okršaju sa braniocem titule

U drugom kolu mašina se tek zagrevala, Emil Rusuvuori trebalo je da posluži Karlosu Alkarasu da podigne radnu temperaturu. Ispostavilo se da ga je jedini preznojio u dosadašnjem delu Mastersa u Madridu. Branilac turnira tutnji ka novom finalu. U trećoj rundi rutinirao je Grigora Dimitrova, a u osmini finala počistio Aleksandra Zvereva – 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Bila je ovo repriza finala istog turnira iz prošle godine, sa identičnim ishodom, ali i nešto ubedljivijim trijumfom 19-godišnjeg Španca. Tada je Zverevu prepustio četiri gema, danas ni toliko – svega tri. S tim da mu je ovog puta trebalo nešto više vremena pošto ga je dobio za nepunih sat i po.

Izabrane vesti

Strašno igra Alkaras ove sezone na šljaci. Od početka 2023. godine izgubio je samo jedan od 17 mečeva na ovoj podlozi, od Kamerona Norija u finalu Rio de Žaneira. Pokorio je Buenos Ajres u februaru, krajem marta i Barselonu, a na dobrom je putu da odbrani i titulu u Madridu.

Posao bi moglo da mu olakša to što se žreb već sada "iščistio" od favorita, pa su od prvih deset nosilaca na turniru u životu i dalje tek trojica – Stefanos Cicipas, Tejlor Fric (tek treba da odigraju svoje mečeve osmine finala) i Karen Hačanov sa kojim će se Alkaras sastati u narednoj rundi.

Nije Zverev imao šanse danas protiv drugog tenisera sveta. Alkasar je u prvom setu dva puta oduzimao servis gem Nemcu, dok mu je na svoj servis prepustio samo dva poena! Delovalo je na startu drugog seta da se Zverev trgao, uspevao je da odbrani svoj servis, mada je već u trećem gemu morao da brani brejk loptu. Tada je uspeo, međutim, već pri narednom servisu nemačkog tenisera Alkaras je napravio novi brejk, ubrzo još jedan i poput furije protutnjao do četvrtfinala.

Zverev će kao rezultat rane eliminacije – budući da je prošle godine stigao do finala – od ponedeljka ispasti iz top 20 prvi put posle punih šest godina!



tagovi

Karlos AlkarasAleksandar ZverevATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara