Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Alkaras u finalu Kvinsa, protiv De Minora za pehar i prvo mesto na ATP listi

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 17:40

Španac rutinski savladao Sebastijana Kordu

Karlos Alkaras je za sat i 23 minuta porazio 32. tenisera sveta Sebastijana Kordu u polufinalu Kvinsa - 2:0 (6:3, 6:4). Tako je došao na pobedu od pehara, ali i prvog mesta na ATP listi.

Kako bi osvojio turnir u Londonu i svrgnuo Novaka Đokovića sa svetskog vrha, moraće u finalu da savlada australijskog tenisera Aleksa De Minora (ATP: 18), koji je nešto ranije bio bolji od Holgera Runea (6:3, 7:6).

Izabrane vesti

Interesantno je da je meč počeo brejkom za Kordu, ali odmah je Alkaras uzvratio istom merom. Usledila je velika borba sve do osmog gema, kada je Španac još jednom oduzeo servis protivniku i potom odservirao sa samo jednim izgubljenim poenom do set lopta. Naravno, odmah ju je iskoristio - 6:3.

Drugi set je trajao i nešto kraće. Drugi reket planete je u trećem gemu došao do brejka bez izgubljenog poena, sačuvao prednost sve do 10. gema, kada nije iskoristio prvu meč loptu, ali jeste drugu.

Korda je imao više asova (9:2), ali i duplo više dvostrukih grešaka iz servisa (6:3). Slabije je gađao drugi servis (38 - 45 odsto) i imao daleko više neiznuđenih grešaka (16:5), što je na kraju bilo i od presudnog značaja, s ozbirom da je imao i viner više od Alkarasa (21:20).



tagovi

ATP KvinsKarlos AlkarasSebastijan KodraATPNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara