"U POLUFINALU"
"U POLUFINALU"

Ana se dokotrljala do polufinala Brizbejna

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.01.15. | 12:39

Posle velike borbe, srpska teniserka je uspela da savlada Kaju Kanepi u tri seta, rezultatom 4:6, 6:4, 6:3...

U POLUFINALUAna Ivanović je savladala Kaju Kanepi u četvrtfinalu WTA turnira u Brizbejnu posle tri seta i velike borbe. Posle izgubljenog prvog seta, Ivanovićeva uspela da napravi preokret i obezbedi mesto među četiri najbolje na turniru u Brizbejnu.

Kanepi je fantastično otvorila meč, povela sa 5:0, nakon čega se Ana probudila i krenula da igra mnogo bolje. Ivanovićeva je tada krenula da juri rezultat, smanjila na 4:5, borila se i za izjednačenje (nije iskoristila brejk loptu), a onda je posle spasene tri set lopte u tom gemu (ukupno četiri), ipak izgubila prvi set (4:6).

Izabrane vesti

Srpska teniserka je nastavila furioznu seriju, pa je stigla do vođstva od 4:1 u drugom setu, ipak posle serije grešaka ponovo vratila je protivnicu u igru. Estonka je smanjila na 3:4, i servirala je za izjednačenje, kada se Ana opet trgla i uzvratila brejkom (5:3). Kada je trebalo da privede set kraju na lakši način, opet nije uspela već je to učinila u narednom oduzevši protivnici servis (6:4).

I treći set je Ana otvorila jako sa 4:1, samo što je ovog puta zadržala prednost, nedozvolivši protivnici brejk. Anina protivnica za ulazak u finale biće Amerikanka Varvara Lepčenko, 34. igračica sa WTA liste, koja je pobedila Alu Kudravcevu sa 7:5, 7:6.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaKaja KanepiAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara