AO 1. DAN - Šarapova, Nadal, Federer, Čilić, Anderson, Berdih, Mari, ali i četiri srpska reketa

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 12:30

Inaguralnog dana novog izdanja prvog grend slema sezone, koji počinje večeras od jedan čas posle ponoći gospodare poznata teniska imena, a tu su i naši Kecmanović, Troicki, Tisparević i Lajović

Prvog dana takmičenja u glavnom žrebu Australijan opena sesija počinje od 11 časova po lokalnom, to jest 01.00 po srednjoervopskom vremenu. Na glavnom terenu, famoznoj Rod Lejver areni dan otvara duel čuvene Ruskinje Marije Šarapove i Britanke Herijet Dart koja je u poslednjem kolu kvalifikacija nakon preokreta savladala našu Ivanu Jorović. Posle tog meča sledi susret Rafaela Nadala i domaćeg tenisera, Džejmsa Dakvorta. Naravno, Ruskinja i Španac su veliki favoriti, ali Australijanac paklenog servisa bi mogao da napravi problem Rafi tako da tu treba potražiti šansu u plus gemovima.

Večernji termin koji po "našem vremenu" počinje u 08.00, kada po tradiciji u odbranu krune startuje šampionka, Karolina Voznijacki, a njena prva protivnica je Belgijanka Alison Van Ujtvank, što bi takođe moglo da bude "tesno". Dan na "Lejveru" zatvara Rodžer Federer kojem će pokušati da se suprotstavi Denis Istomin. Švajcarac je slavio u svih šest dosadašnjih odmeravanja sa Istominom, ali je na poslednja dva Uzbekistanac uzeo prvi set, te eto prilike za klađenje.

Izabrane vesti

Od ostalih "velikih imena" prvog dana Australijan opena igraju Sloun Stivens, Jelena Ostapenko, Petra KvitovaAleks de Minor, Marin Čilić, Kevin Anderson, Tomaš Berdih, Endi Mari (možda i poslednji put u karijeri), Stefanos Cicipas...

Veliki broj naših predstavnika igra prvog dana prvog grend slema sezone. Prvi kreće naš supertalenat koji se za glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, Miomir Kecmanović koji od 01.00 ukršta rekete sa iskusnim Fernandom Verdaskom. Iako je iskustvo na strani Španca, beogradski tinejdžer, nekada prvi junior sveta je odlično odigrao kvalifikacije, tako da je dobro "zagrejan". Teško će do pobede, mada ne bi bilo preveliko čudo, ali verujemo da će pre otkinuti makar jedan set protivniku.

Janko Tipsarević će imati težak zadatak protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a njihovo odmeravanje bi trebalo da krene negde oko tri sata posle ponoći. Naš as vodi sa 4-1 u međusobnim duelima, ali su oni sada nevažni pošto se Tipsa pojavio na Australijan openu zahvaljujući zaštićenom renkingu pošto je proveo više od godinu dana u rehabilitacija nekoliko povreda. Naš as ovde praktično nema nikakvu šansu, jer je meč sa Bugarinom tek početak ntegobnog procesa povratka u formu.

Dušan Lajović takođe igra drugi meč dana, to jest u sličnom terminu kao i Tipsa, a protivnik mu je Pablo Kuevas. Njih dvojica su se samo jednom sastali i to pre dve godine kada je slavio Urugvajac, averujemo da će mu se naš tensier ovaj put osvetiti jer svakako ima kvalitet za to.

Viktor Troicki, koji je isto morao da proše kvalifikacije kao Kecmanović, pošto se takođe vraća nakon povrede koja ga je odvojila od terena još od septembra, igra treći meč dana na najmanjem terenu melburnškog teniskog kompleksa protiv Španca Roberta Karbajesa Baene, koji bi trebao da počne oko 05.00 po srednjoevropskom vremenu. Mečevi u kvalifikacijama su mu dobro došli da našteluje reket te ga očekujemo u drugom kolu.

Drugog dana Australijan opena 2019 gledaćemo Novaka Đokovića, ali i Aleksandru Krunić, Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, te Serenu Vilijams, Simonu Halep, Aleksandera Zvereva, Garbinje Muguruzu...

AUSTRALIJAN OPEN - 1. KOLO

Ponedeljak

ATP
01.05: (1,50) Verdasko - Kecmanović (2,41)
02.20: (1,45) Lajović - Kuevas (2,55)
02.20: (1,05) Nadal - Dakvort (7,70)
02.20: (1,05) Dimitrov - Tipsarević (7,70)

04.20: (1,30) Troicki - Karbaljes Baena (3,20)
05.35: (1,50) Monfis - Džumhur (2,41)
08.05: (1,17) Bautista-Agut - Mari (4,40)
10.20: (1,02) Federer - Istjomin (13,0)

WTA
01.05: (1,30) Šarapova - Dart (3,20)
01.05: (1,35) Vekić - Mladenović (2,90)
04.20: (1,05) Kerber - Hercog (7,70)
09.05: (1,15) Voznijacki - Van Ujtvank (4,70)

Foto: Reuters


tagovi

Australijan open 2019.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara