AO 9. DAN, WTA: Duel najprijatnijih iznenađenja i nastavak šampionskog puta Kvitove

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 15:12

Preostalo je još samo osam učesnica singla na prvom grend slemu sezone, a od večeras će ih biti još dve manje

U noći između ponedeljka i utorka igraju se prva dva WTA meča četvrtfinala singla ovogodišnjeg izdanja Australijan opena. I naravno oba su raspoređenja na centralnom stadionu Melburn parka, Rod Lejver areni.

WTA ŽREB
RASPORED MEČEVA 9. DANA AO

Izabrane vesti

Prve na teren, negde pre 04.30 po srednjoevropskom vremenu na teren izlaze Anastazija Pavljučenkova i Denijel Kolins, jedine dve igračice koje su se probile do borbi za polufinale, a da nisu nositeljke. A dotle su stigle pošto su "skinule važnije skalpove", te je Ruskinja bila bolja npr. od Sloun Stivens u prošlom kolu, dok je Amerikanka pregazila Angeliku Kerber prepustivši joj samo dva gema.

Biće ovo prvo odmeravanje nekada strašno talentovane Pavljučenkove koja je propustila nekoliko sezona zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koji su je i opasno zasutavili u strelovitom razvoju koji je išao ka samom vrhu i atraktivne Kolins. Amerikanka je trenutno 35, a Ruskinja 44. na svetu, što znači da su sličnog kvaliteta, s tim što ovakva podloga više odgovara Kolinsovoj. Mi ćemo konačan ishod ovde ipak izbeći i probati sa tri seta.

Pobednica ovog meča ide na bolju između Petre Kvitove i Ešli Barti, koje su do sada tri pute igrale jedna protiv druge i sva tri puta je slavila favorizovana Čehinja. Poslednji put pre nekoliko sedmice na turniru u Sidneju gde su uslovi praktično indentični ovim u Melburnu. Tad je Kvitova preokrenula, a tako nešto bi moglo da se pokuša i ovaj put što MOZZART plaća kvotom 6,00.

 *kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Petra KvitovaAnastasija PavljučenkovaEšli BartiAustralijan openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara