"Australijan open"
"Australijan open"

AO: Bez velikih iznenađenja, favoriti sigurni

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.01.16. | 08:04

Izner, Raonić, Vavrinka, Ferer i Monfis u osmini finala

Australijan openNa Australijan openu u noći između petka i subote nije bilo iznenađenja. Favoriti odrađuju posao, penju se na lestvici ka vrhu, a to nam govori da nas tek čekaju prava uzbuđenja.

Sten Vavrinka je savladao neugodnog Lukaša Rosola 3:0 (6:2, 6:3, 7:6). Vavrinka je dominirao većim delom meča, pokazao je da je u dobroj formi, a nezgodni server, koga pamtimo po pobedi nad Nadalom na Vimbldonu, uspeo je da napravi probleme Vavrinki jedino u trećem setu, ali je Švajcarac ipak rešio meč u tri seta, što mu daje više vremena za odmor pred meč protiv Raonića koji je bio bolji od Troickog.

Izabrane vesti

Džon Izner i Felisijano Lopez odigrali su prilično dugačak meč, skoro tri sata su proveli na asutralijskom suncu, igrali dva taj-brejka, ali je bombarder Izner ipak uspeo da "skupi redove" u poslednja dva seta i počisti Španca s konačnih 3:1 (7:6, 6:7, 6:2, 6:4).

David Ferer je bio mnogo bolji od Stiva Džonsona s 3:0 (6:1, 6:4, 6:4), a sličnu rutinsku pobedu i plasman u osminu finala Australijan opena izborio je i Gael Monfis koji je bio bolji od zemljaka Stefana Robera s 7:5, 6:3, 6:2.

U ženskoj konkurenciji plasman u osminu finala izborile su Konta, Makarova, Stricova koja je pomalo neočekivano bila bolja od Muguruze, Bek, Kerber i naravno Viktorija Azarenka koja je  aspolutno nadigrala Osaku s ubedljivih 6:1, 6:1.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici 

(FOTO: Action images)


tagovi

WTAViktorija AzarenkaSten VavrinkaGael MonfisDžon IznerAustralijan openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara