(©AFP)
(©AFP)

AO: Manarino lako zaustavio Kecmanovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.02.21. | 10:25

Srpski teniser tek u trećem setu pružio nešto jači otpor Francuzu

Miomor Kecmanović je prvi put u karijeri stigao do drugog kola Australijan opena, ali nije mogao dalje. Adrijen Manarino ga je rezultatski "počistio" sa 6:1, 6:2, 6:4 za sat i 51 minut.

Već u prvom setu je bilo vidiljivo da srpski teniser teško hvata ritam. Francuz je lako čuvao svoj servis. Čak tri gema je odservirao bez izgubljenog poena. Na isti način je napravio prvi brejk, nešto teže i drugi, pa je prvi set osvojio već za 22 minuta.

Izabrane vesti

Slična slika bila je u drugom. Kecmanović je doduše pružio nešto jači otpor, ali samo toliko da uzme gem više nego u prethodnom setu.

Tek tada se Srbin se opustio, ili Francuz, u zavisnosti iz koje prespektive se gleda. Iako je morao da spasava čak četiri brejk lopte, Kecmanović je osvojio prvi gem u trećem setu, lako napravio prvi brejk na meču, pa samouvereno stigao do 3:0.

Činilo se u tim trenucima da bi mogao da produži meč bar do četvrtog seta. Ali onda je opet stao, odnosno Manarino je podigao igru na viši nivo. Nanizao je pet gemova za potpuni preokret, terajući Miomira da na svoj servis spasava meč. Uspeo je. Smanjio je na 5:4, pa je sada pritisak bio na Francuzu kome je ruka drhtala u nekoliko poena na njegov servis. Ali, kada je bilo najvažnije, bio je precizan..


tagovi

Australijan openAustralijan Open 2021.Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara