(Reuters)
(Reuters)

Armenulić zamera Đokoviću: Zapustio je pripreme, Ivaniševć je čudan, ne daje celog sebe

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 13:22

„Skoro sam ubeđen da neće moći da odbrani Rolan Garos, jer Medvedev, Zverev i Alkaras bolje igraju na šljaci od njega“, kaže poznati trener

Teniski svet je i dalje u šoku, ne može da se načudi kako je Novak Đoković završio takmičenje u Indijan Velsu, međutim, deo stručne javnosti u Srbiji – nije.

Među takvima značajno mesto zauzima Radmilo Armenulić, dokazani stručnjak, detaljan u obrazloženju svega što je zateklo svetskog broja jedan u Sjedinjenim Američkim Državama. Na turniru na koji se vratio posle pet godina odsustva i gde se verovalo da će napasti pehar.

Izabrane vesti

Mislio je da će automatski biti dobro na Indijan Velsu koji je osvajao pet puta. Malo je neozbiljno shvatio turnir, mislio je da će sve doći samo po sebi. Indijan Vels je njegovo mesto, njegov teren, njegova publika... Njemu sad može da pomogne samo ozbiljna priprema. Čini mi se da Goran Ivanišević, kao njegov glavni trener, nije posvećen poslu kao ranije. Možda bi Novak trebalo da uzme drugog kondicionog trenera, da pojača struku. Brine me Ivanišević, gledam ga, tokom meča je nekako čudan, kao da ne daje celog sebe...“, ocenio je Armenulić na stranicama Kurira.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije naše zemlje uverava da način na koji Novak pristupa obavezama nije kao ranije.

„Malo je zapustio pripreme. One sad moraju biti mnogo ozbiljnije, nego pre pet ili šest godina. Novak sada mora da se posveti više elementima tenisa koji su bili loši tokom meča u Indijan Velsu. Pametan je čovek, uvideo je šta mu nedostaje i sigurno je da će raditi na tome. Red je da zaboravi na košarku i fudbal, da se više posveti tenisu“.

Poslednju rečenicu Armenulić je izgovorio pod utiskom nedavne posete Đokovića utakmici NBA lige, kako bi se video sa Nikolom Jokićem, kao i ranijih gledanja fudbalskih mečeva.

Jedna stvar je sigurna, Novak mora da igra i da pokuša da se vrati u igru. To je jedini način da prebrodi krizu. Ako bude ovakvih poraza kao od Nardija, moraće da razmisli šta bi trebalo da radi. Mislim da su godine u pitanju, on je jedan od najstarijih igrača u turu. To je posledica serije poraza od početka godine. Nole je veteran i kao takav mora da ulaže više napora nego ranije. Vidljivo je da je počela da mu nedostaje brzina... Moraće da poradi na tome“.

Nastavak sezone biće izazovan, jer posle Mastersa u Majamiju sledi selidba u Evropu, gde će se pojavitu u Monte Karlu i Rimu, posle čega će tokom leta promeniti više podloga: na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama će igrati na šljaci, na Vimbldonu na travi, a na Ju Es openu na betonu.

Može da se desi i da osvoji masters u Majamiju, što da ne... Ali ako promeni sve ono što nije bilo dobro. Ali da sačekamo. Predstoji mu najteži period u sezoni. Šljaka nije njegova podloga! Mislim da neće moći da postigne uspeh. Skoro sam ubeđen da neće moći da odbrani Rolan Garos. Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Karlos Alkaras bolje igraju na šljaci od njega. Nisam optimista“, vrti glavom Radmilo Armenulić za Kurir.

Samo, Novak je toliko puta pokazao da je malo šta onako kako izgleda.


tagovi

Radmilo ArmenulićNovak ĐokovićTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara