ATP: Anderson i Nišikori na Dunavu sanjaju Temzu, Fedeks se muči kod kuće, ali dobija, a Saša iz Hamburga nam garantuje fiks

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.10.18. | 10:50

Na ATP 500 turnirima u Beču i Bazelu danas su na redu polufinalni dueli

Subota je te su u svetu tenisa na redu polufinalni dueli. Pošto žene polako završavaju sezonu u Singapuru, muškarci imaju još nekoliko, tačnije nešto više od dve sedmice odmeravanja, pre nego što i oni makar na mesec dana "okače rekete iznad kamina".

Pre toga će ipak morati da završe sa ATP 500 turnirima u Beču i Bazelu. U ausrijskoj prestonici danas su dva imena u fokusu, a to su Kei Nišikori i Kevin Anderson, pošto i jedan i drugi jure plasman na završni masters sezone u Londonu. Japancu će se na putu do finalu naći Mihail Kukuškin kojeg bije kada god stigne. Nišikori je slavio na svih sedam okršaja sa Kazahstancem, te verujemo da će i danas biti opušteno.

Izabrane vesti

Južnoafrikanac će imati daleko teži zadatak protiv Fernanda Verdaska, koji začudo ima prednost od 5-3 u međusobnim odmeravanjima, a pritom je slavio na poslednja dva. Očigledno je da levoruki Madriđanin ne odgovara divu iz Johanezburga, te bi ovde trebalo očekivati veliku borbu. Za one hrabrije tu je i konačan ishod na Španca koji plaćamo kvotom 2,55.

U Bazelu je situacija slično, pošto isto u jednom polufinalu treba očekivati veliku borbu, a u drugom lagan prolazak favorita. Začudo, lako ne očekujemo da će biti Rodžeru Federeru koji se opasno muči sa formom u poslednje vreme. Muči se, ali ipak pobeđuje što verujemo da će se desiti i protiv Danila Medvedeva. Mladi Rus je jednom igrao protv Švajcarca, i to ove godne nedavno na mastersu u Šangaju, kada je izgubio, ali je barem uzeo set. Verujemo u sličan razvoj stvari i u Fedeksovom rodnom gradu.

Isto tako verujemo i da je drugo polufinale u Bazelu čisti fiks pošto Aleksander Zverev igra protiv Marijuša Kopila, Rumuna koji se preko kvalifikacija probio među četiri najbolja na tom izuzetno kvalitetnom turniru. Momku iz Arada svaka čast, ali će to Saša iz Hamburga ekspresno odraditi.

Naredne sedmice na redu je pariski masters, a više o tome možete pročitati OVDE

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererMihail Kukuškinbet analizaKevin AndersonKei NišikoriFernando VerdaskoAleksander ZverevATP Bazelatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara