Novak Đoković ©Reuters
Novak Đoković ©Reuters

ATP Beč: Sudar dvometraša, Rubljov testira domaćina i opušteno popodne za Novaka

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.20. | 09:57

Danas su na redu četvrtfinalni okršaji u austrijskoj prestonici

Sedmi je dan prestižnog ATP 500 turnira u Beču (tvrda podloga u hali, nagradni fodn 1,505 miliona evra) što znači da su na redu četvrtfinalni okršaji.   

RASPORED MEČEVA 

Izabrane vesti

Ne pre 14 časova dva dvometraša, jedan iz Rusije, a drugi iz Južne Afrike, to jest Danil Medvedev i Kevin Anderson prvi put će se zvanično omeriti. Anderson se poslednjih godinu dana muči sa povratkom u formu nakon povrede, te je sada tek 11a. na svetu. Naravno, 203 cm visoki as iz Johanesburga je daleko kvalitetniji teniser od trenutnog plasmana i sposoban je svakog da pobedi. Istina, teško će mu danas biti protiv Moskovljanina, ali ni on nije u idealnoj formi. Anderson je juče prvi put u 2020. pobedio nekog iz Top 20, pošto mu je ybog povrede predao Pablo Kreno Busta, a već danas bi mogao iz Top 10, što MOZZART plaća kvotom 4,70 o čemu definitivno treba razmisliti.

(1,15) MEDVEDEV - ANDERSON (4,70)

Drugi meč dana igra aktuelni šampion i domaćin turnira, Dominik Tim protiv Andreja Rubljova, što je i derbi dana. To će biti četvrti sudar trećeg i osmog reketa sveta (2-1 za Austrijanca) i prilika da još jednom oduševe navijače, kao svaki put do sada. Tim je naravno, favorit, ali ovde pre treba juriti kod klađenja da će biti trećeg seta i/ili taj-brejk, jer je Moskovljanin u odličnoj formi i sa četiri ATP pehara u 2020. slabiji je samo od Đokovića u tom segmentu. Tako nešto valja ispoštovati i na tiketu.

(1,65) TIM - RUBLJOV (2,11)

I upravo naš as igra sledeći i deluje da će imati najlakši posao u četvrtfinalu. Pošto je juče drugom pobedom u Beču, nad neygodnim Bornom Ćorićem praktično obezbedio prvi mesto na ATP listi na kraju godine, danas hladne glave dočekuje izazov u vidu Lorenca Sonega. Italijan s vremena na vreme odigra odlično na nekom turnira, pa je tako u austrijskoj prestonici uspeo da se probije među osam najboljih kao srećni gubitnik iz kvalifikacija, da bi potom u glavnom žrebu savladao Dušana Lajovića i Huberta Hurkača bez izgubljenog seta. Ipak, 43. reket sveta sada ide na najboljeg i verujemo da je već spakovao stvari za povratak kući.

(1,02) ĐOKOVIĆ - SONEGO (12,0)

Novak bi osvajanjem titule u Beču obezbedio prvo mesto na kraju godine iako bi Rafael Nadal eventualno prijavio Sofiju iduće sedmice i potom je osvojio. To se naravno neće dogoditi, pošto Španac ne namerava da dolazi u Bugarsku zbog 250 poena i tako ugrozi možda i učešće na mastersima u Parizu i Londonu. Ali zna Đoković da je svaki poen na njegovom putu ka večnosti i poteri ka tom 8. martu i anuliranje 310 sedmica rekordne vladavine Rodžera Federera mnogo važan, te će verujemo danas efikasno privesti posao kraju.

(1,45) DIMITROV - EVANS (2,55)

Poslednji meč dana će odrediti rivala pobedniku odmeravanja Srbina i Italijana, a to će biti Grigor Dimitrov ili Danijel Evans. Bugarin je sinoć preokrenuo protiv, činilo se umornog Stefanosa Cicipasa i tako pokazao da je u odličnoj formi. Odavno se nije tako dobro kretao po terenu kao ovih dana u Beču i zato mu dajemo ulogu favorita protiv Danijela Evansa. Dimitrov vodi protiv ovog rivala sa 3-1 u međusobnim mečevima. Sva četiri meča su im bila napeta, pa i ovogodišnji na ATP kupu rešen u korist Balkanca nakon tri seta. Što se tiče prilika za klađenje ovde, treba znati i to da je od 10 setova koliko su odigrali međusobno, sedam imalo 10+ gemova.


 


tagovi

bet analizaatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara