Đoković i Krajinović ©Starsport
Đoković i Krajinović ©Starsport

ATP Beč: Superutorak je dan srpskog derbija

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.20. | 09:29

Đoković na Krajinovića u prvom kolu turnira u austrijskoj prestonici, Tim i Lajović protiv srećnih gubitnika

Drugi je dan obračuna u glavnom žrebu jednog od najjačih ATP 500 turnira u istoriji. Stigao je „superutorak“ u Beč. A to znači nastup dva prva nosioca i dve najveće zvezde teniskog takmičenja u austrijskoj prestonici – Novaka Đokovića i Dominika Tima.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Krenimo od početka, to jest od 14 časova kada na Centralnom terenu dan otvaraju Karen Hačanov i Grigor Dimitrov. To je, zanimljivo prvo zvanično odmeravanje 18. i 20. reketa sveta, a s obzirom da ni Rus ni Bugarin ne blistaju poslednjih meseci, favorita je teško odrediti, mada kvote blago favorizuju Dimitrova. Pošto su u pItanju teniseri sličnog nivoa, verujemo da će biti napeto, barem u prvom setu gde očekujemo 10+ gemova.

(1,75) DIMITROV – HAČANOV (1,95)

Nakon njih sledi srpski derbi u prvom kolu između Đokovića i Filipa Krajinovića. Treći reket Srbije do skoro je imao pozitivan skor sa Noletom, ali je ovaj konačno izjednačio na 1:1 nedavno na mastersu u Rimu. Istina, ima Filip još jednu, neupisanu pobedu, i to letos na Adria Touru, ali se to ne računa zvanično.

(1,07) ĐOKOVIĆ – KRAJINOVIĆ (6,80)

Prvi reket sveta je stigao u Beč da obezbedi prvo mesto na kraju godine, a za to su mu, pošto Rafael Nadal ne učestvuje, dovoljne dve pobede. Da je Španac došao u Austriju, morao bi najverovatnije da ide na titulu, a ovako će, ukoliko preskoči dve prepreke po šesti put u karijeri biti prvi na kraju godine, čime bi izjednačio rekord svog idola, Pita Samprasa. Nema sumnje da Novau neće biti lako danas, pošto je Fića zna sve njegove tajne,a i tvrda podloga mu je omiljena. Teško će doći do iznenađenja, ali valaj očekivati malo „tesniji“ meč, možda sa taj-brekom. Već se zna ko će biti protivnik pobedniku ovog susreta, a zo je Zagrepčanin Borna Ćorić pošto je sinoć bio bolji sa 6:4 i 6:4 protiv Amerikanca Tejlora Frica.

(1,02) TIM – SAČKO (10,9)

Treći meč dana na glAvnom terenu igra domaćin i aktueLni šamiona turnira, Dominik Tim. Austrijski as je trebalo da se odmeri sa Keijem Nišikorijem, što bi bilo daleko interesantnije od onoga što ga čeka ovog popodneva nakoj povlačenja Japanca. A to je srećni gubitnik iz kvalifikacija, Ukrajinac Vitali Sačko, trenutno 529. na ATP listi. Kao i za prethodni meč, kvota za favorita je tako mala da može da posluži samo za pojačavanje ukupnog koeficijaneta na tiketu, a ako vam to (očekivano) nije dovoljno možete odbrati igre sa manjim brojem gemova.

(1,27) VAVRINKA – GARIN (3,40)

Dan na Centralnom terenu zatvaraju Sten Vavrinka i Kristijan Garin. Iskusni Švajcarac je prošle godine, na njihovom jedinom dosadašnjem meču, pregazio Čileanca na Rolan Garosu, što nam dovoljno govori o razlici u kvalitetu. Garin, kome je već 24 godine, delovao je pre nekoliko sezona da bi mogao da se priključi Zverevu ili Cicipasu u eliti nadolazećih asova, ali mu to za sada uspeva. Početak godine je odigrao odlično, osvojio dva ATP turnira u Južnoj Americi, uspehe koje ne uspeva da ponovi u nastavku sezone. Istina, u Hamburgu je pružio sjajan otpor Cicipasu, te ga ne treba ovde otpisivati, mada je najbolji kada se igra na šljaci. Mi ćemo pokušati sa taj-brejkom, a odabir favorita prepuštamo individulanim odlukama kladilaca, mada kvota 3,40 na Čileanca, koji trenutno drži 22. mesto na svetskoj lestvici, zove sama.

(1,80) SONEGO - LAJOVIĆ (1,90)

Još jedan naš as danas nastupa danas u Beču, Dušan Lajović i on će se odmeriti sa srećnim gubitnikom u kvalifikacijama, a to je Lorenco Sonego. Zanimljivo je da njih dvojica imaju egal 1-1 u međusobnim odmeravanjima, gde je naš as slavio prošle godine u Monte Karlu, a Italijan ove u Rio de Žaneiru. Iako su obojica majstori igre na šljakastoj podlozi, na tvrdoj treba ipak malu prednost dati Lajoviću.



tagovi

Filip Krajinovićatp bečDominik Timbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara