ATP DUBAI: Grčka drama za prolaz kvote 2,03

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 10:03

Stefanos Cicipas bi današnjom pobedom u polufinalu nad Monfisom ušao u Top 10. Federer protiv Ćorića od 16 časova

Pred nama je pretposlednji dan takmičenja na ATP turniru u Dubaiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 2.736.845 $), što znači da su na redu polufinala. A u njima - dva Balkanca. Ali nisu u pitanju, što bi se dalo očekivati, Novak Đoković i Marin Čilić već Stefanos Cicipas i Borna Ćorić.

Grčko tenisko čudo danas od 14 časova po srednjoevropskom vremenu treći put u poslednjih pet meseci igra protiv Gaela Monfisa koji je stariji čak 12 godina. Iskusni 32-godišnji Parižanin igra odlično u ovom delu sezone, osvojio je Roterdam u veoma jakoj konkurenciji i deluje da u ovakvoj formi nije bio najmanje pet godina. Skor između njih dvojice je trenutno 1-1 i veliko je pitanje ko je favorit. Po nama, to je ipak Cicipas koji pred sobom ima veliki cilj, a to je ulazak u Top 10 što mu garantuje trijumf nad današnjim protivnikom.

Izabrane vesti

"Ne mogu da sakrijem, mislim o tome svaki dan!", dečije iskren je Atinjanin "O tome sanjam čitav život, ljudi mi stalno govore da ću ući među deset najboljih, a nadam se da će se to dogoditi baš danas. O motivaciji ne treba trošiti reči".

Kvota na Cicipasa je 2,03 i sasvim je solidna, ali ako želite malo više rizika dodajte da neće biti taj-brejka na meču (2,41) ili da će se igrati treći set (2,11). Naravno, i plus gemove.

Drugo polufinale, koje počinje oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu igraju Rodžer Federer i Ćorić. Švajcarac nije u vrhunskoj formi i teško pobeđuje, a ne verujemo da će mu biti lako ni protiv 22-godišnjek Zagrepčanina. Ko želi malo uzbuđenja neka odigra na Bornu kojeg je MOZZART "procenio" na 2,90. Jer za to ima osnova - u dosadašnja četiri odmeravanja dva asa rezultata je nerešen, te je jasno da Hrvat zna da igra protiv Fedeksa.**kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Stefanos CicipasRodžer FedererBorna Ćorićbet analizaGael MonfisATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara