ATP Hamburg: Francuska veza na nemačkoj obali

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.19. | 13:46

Benoa Per i Žeremi Šardi po prvi put ovog popodneva ukrštaju rekete

Ove sedmice se održavaju tri ATP turnira, od čega su dva kategorije 250, u Gštadu i Atlanti, dok na šljaci Hamburga (nagradni fond 1.718.170 evra) eventualnog pobednika očekuje čak 500 poena.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Samim tim tamo su se okupili uglavnom najbolji od evropskih tenisera koji su završili sa letnjim odmorima. Iz ponude koju ovog popodneva nudi prelepi nemački lučki grad izdvajamo poslednja dva meča na Cenbtralonom terenu.

Od 15.30  na programu je mali francuski derbi između Benoa Pera i Žeremija  Šardija, koji se začudo nikada nisu sastali. Per je trenutno 28. na ATP litsi, a Šardi 77, tako da je jasno mo je ovde favorit. Ali, iskusni 32-godišnji Šardi ume da odigra zaista vrhunski, a Per baš da podbaci, po čemu je poznat u svetu belog sporta, te je ovde možda i bolje odigrati "protiv kvota".

Dan na Centralnom terenu u Hamburgu, na mestu gde se do 2008. godine održavao masters, zatvara od 18.30 jedna sigurizza pošto se očekuje da Leonardo Majer savlada 14 leta mlađeg Rudolfa Molekera. Argentinac je specijalista za igru na šljaci i teško je očekivati da će 18-godišnji Nemac rođen u Ukrajini, koji se našao u glavnom žrebu zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora uspeti da mu pruži dostojan otpor.

Dva sata ranije, na Terenu M1 odmeravaju se Andrej Rubljov i Kristijan Garin, dva mlada asa koji su do sada jednom ukrstili rekete. To se dogodilo nedavvno, ove sezone na travi Vimbldona, i to u prvom kolu što je završeno pobedom Moskovljanina sa 3:1. Ovaj put favorit je Čileanac, koji ne samo da je bolje plasiran od Rusa, već je i specijalista za igru na šljaci.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara