ATP Hjuston: Polećemo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.19. | 12:31

Prolećni deo teniske sezone na zemljanim terenima kreće danas obračunima u Teksasu i Maroku

Dva ovosedmična ATP turnira koji se održavaju u Hjustonu i Marakešu zapravo otvaraju prolećni deo sezone koji po tradiciji protiče na šljakastim terenima sve do završetka Rolan Garosa. Naravno, zemljana podloga je poznata kao najsporija u svetu belog sporta, te to uvek treba imati na umu prilikm klađenja pošto snažan servis često na njoj ne predstavlja veliko oružje, što bi već koliko večeras moglo da se vidi u Teksasu na takmičenju ATP 250 kategorije koje se igra za nagradni fond od 652.245 dolara.

RASPORED MEČEVA (+7)

Izabrane vesti

Iako još nisu poznati svi učesnici glavnog žreba, pošto je preostalo da se odigra poslednja runda kvalifikacija u kojoj se bori i 195. reket sveta, naš Peđa Krstin gde je favorit protiv tenisera sa Barbadosa Darijana Kinga, trenutno 208. na ATP listi, počeli su obračuni prvog kola. Među takmičarima večeras neće biti Janka Tipsarevića, kojeg očekujemo sutra protiv domaćeg asa Tenisa Sandgrena, ali je tu jedno poznato lice iz naše "regije", Ivo Karlović.

Jedan od najstarijih na ATP turu ukršta rekete sa Rajanom Harisonom po treći put, a trenutno je 1-1. Ovo će im biti prvi put da igraju na zemljanoj podlozi, gde bi u prednosti morao da bude 13 godina mlađi Amerikanac. Ali ako biste izbegli konačan ishod, tu je uvek dobri stari taj-brejk kojeg uvek valja očekivati kada je na terenu gorostasni Zagrepčanin.

Nakon njih dvojice jedan protiv drugog igraju Marsel Granoljers i Tejlor Fric. Španac je naravno stručnjak za igru na šljaci, ali mu neće biti lako protiv snažnog Amerikanca, koji je pritom i bolje plasiran od njega.

Dan na cetralnom terenu zatvaraju Bernard Tomić i Denis Kudla. Ako bi se gledalo čisto znanje tenisa i talenat, Australijanac ovdašnjeg porekla bi sigurno slavio, ali ako se gleda plasman, tu je u prednosti Amerikanac. Mi ipak verujemo u dobru predstavu mušičavog Tomića koji pokušava da se vrati što bliže vrhu belog sporta, gde mu je u suštini i mesto. A Hjuston će biti odlična polazna tačka za tu "nemoguću misiju".

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

ATP HjustonIvo Karlovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara