Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

ATP London: Cicipas i Tim u reprizi prošlogodišnjeg finala, Rubljov izaziva Rafu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 10:38

Danas počinje Završni masters

Prestižni turnir koji okuplja najbolju osmoricu iz tekuće sezone održaće se jubilarni 50. put. Srpski as i svetski broj jedan Novak Đoković smešten je u grupu Tokio i može se reći da je imao povoljniji žreb od velikog rivala Rafaela Nadala koji je smešten u grupu sa braniocem titule Cicipasom, kao i igračem koji je osvojio najviše titula u tekućoj sezoni Rubljov. Đoković će u Londonu napasti šesti pehar namenjen pobedniku Završnog mastersa sezone.

Rekord po broju osvojenih Završnih mastersa drži Rodžer Federer koji ih ima šest, a jedan manje je u vlasništvu Novaka. Rafa je u London stigao spreman i pokušaće da učini ono što mu do sada nikako nije polazilo za rukom - da podigne pehar namenjen pobedniku Završnog mastersa.

Izabrane vesti

15.00

(1,75) Tim - Cicipas (1,95)

Jubilarno 50. izdanje otvoriće prošlogodišnji finalisti (15.00). Dominik Tim i Stefanos Cicipas sastajali su se sedam puta na turu, Austrijanac vodi 4-3 u međusobnim okršajima, ali je Grk izašao kao pobednik iz poslednjeg dvoboja. Cicipas je nadigravši Tima u tri seta u O2 areni minule godine slavio na Završnom mastersu, koji mu je ujedno najveći trofej u karijeri. Ni Tim, ni Cicipas nisu došli potpuno spremni u London.

Bez obzira na to kakav će rezultat Dominik Tim zabeležiti na Završnom mastersu, ne može biti nezadovoljan sezonom u kojoj je osvojio prvi Gren slem u karijeri - US Open. Iako Austrijanac važi za igrača kojem više prija šljaka od tvrde podloge, to ne pokazuju rezultati u 2020. godini. Dominik Tim je pored osvajanja US Opena na startu godine bio na korak do titule u Australiji, ali ga je Novak Đoković sprečio u Melburnu da započne sezonu na najbolji mogući način. I Grka i Austrijanca odlikuju odličan servis i forhend, a kvalitet meča umnogome će zavisi od toga da li su uspeli da zaleče povredu noge.

Drugi meč dana u večernjem terminu rezervisan je za okršaj Rafaela Nadala i Andreja Rubljova (21.00). Drugi i osmi reket sveta u određenoj meri nepoznanica su jedan drugome pošto su snage odmeravali samo jedanput. I to pre tri godine na US Openu kada je Španac počistio Rusa - 6:1, 6:2, 6:2.

21.00

(1,65) Nadal - Rubljov (2,11)

Kralj šljake je ponovo bio neprikosnoven na Rolan Garosu osvojivši 13. titulu u Parizu, a ukupno 20. Gren slem. Na Mastersu u Parizu tradicionalno je zakazao i dokazao da mu dvoranski uslovi i tvrda podloga u Bersiju ne prijaju kao pariska šljaka. Nadal je u karijeri osvojio samo dve titule u dvorani, a pored Mastersa u Parizu koji mu je izmakao, nedostaje mu i pehar sa Završnog mastersa gde je dva puta ulazio u finale (2010, 2013). Andreju Rubljovu će ovo biti prvo učešće na ATP finalu, a iza 23-godišnjeg Rusa je briljantna sezona. Rubljov je do Završnog mastersa ostvario 40 pobeda i osvojio čak pet turnira (Beč, Sankt Peterburg, Hamburg, Adelejd i Doha). Impozantne rezultate beležio je Rubljov kojeg krasi razoran forhend i sve bolji servis, pa nema sumnje da će ovoga puta biti znatno veća pretnja Nadalu nego u njihovom prvom i jedinom susretu na turu.

ZAVRŠNI MASTERS - LONDON

Nedelja

15.00: (1,75) Tim - Cicipas (1,95)

21.00: (1,65) Nadal - Rubljov (2,11)

Ponedeljak

15.05: (1,15) Đoković - Švarcman (4,70)

21.05: (1,65) Medvedev - Zverev (2,11)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rafael NadalStefanos CicipasAndrej RubljovDominik TimATP LondonZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara