ATP LONDON Ne pitaj Nadala za zdravlje

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 12:11

Prvi meč u grupi "Andre Agasi" između Medvedeva i Cicipasa počinje u 15, a drugi između Španca, koji je u metropolu na Temzi stigao povređen i Zvereva od 21 čas

Na redu je drugi dan odmeravanja najboljih tenisera današnjice na završnom mastersu sezone u Londonu (tvrda podloga u hali, nagradni fond devet miliona dolara). Juče je ovo više nego prestižno takmičenje startovalo odmeravanjima u grupi "Bjern Borg" te je sada na redu četvorka iz "Andre Agasija".

RASPORED MEČEVA (+1 Č)

Izabrane vesti

Raspored susreta je već godinama isti, a to znači da se prvi singl igra od 15, a drugi od 21 čas tokom prve faze takmičenja. I mora se priznati da su oba "unapred" već interesantna. Jer u tom prvom ćemo videti da li je Danil Medvedev, nakon odmora, te potonjeg poraza na prvom stepeniku na prethodnom mastersu u Parizu uspeo da se vrati u formu koja ga je krasila minulog leta. Visoki Moskovljanin je slavio na svin pet dosadašnjih odmeravanja sa Stefanosom Cicpasom, te verujemo da će tako biti i ovaj put. Istina, Atinjanin je pružao sjajne partije protiv Rusa i malo mu je nedostalajo da ga u nekoliko navrata sruši. Mogao bi to biti i ovaj dan, mada teško pošto je Medvedev specijalista za igru na tvrdoj podlozi. Moglo bi se ovde odigrati na treći set, gemove u plusu svakako...

U večernjem terminu ćemo dobiti odgovor da li je večno povređeni Rafael Nadal uspeo da sredu situaciju sa pocepanim trbušnim mišićem zbog kojeg je predao polufinale u Parizu. Prema rečima njegovog trenera i legende belog sporta, Karlosa Moje Španac je spreman za izazove, a prvi mu stiže u vidu "lika i dela" Aleksandera Zvereva kojeg je pobedio u svih pet dosadašnjih dvoboja. Nemac ruskog porekla u Londonu brani titulu koju je prošle godine bukvalno oteo iz ruku Đokovića, te, gledajući tradicionalno slab učinak Nadala u halama, možemo očekivati i iznenađenje. Naravno, Španac je bliži trijumfu, no ima dosta nepoznanica.

Matador sa Majorke u Londonu pokušava da opstane na prvom mestu ATP liste na koje kidiše Novak Đoković, a za to mu je potrebno da uđe u finale, ma šta učinio njegov veliki rival. Na kraju ne treba zaboraviti da osim zarade i prestiža, svaka pobeda u grupi donosi 200 ATP poena, što je veliki motiv više za sve učesnike. 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara